ЖИВОТЪТ НЕ Е ВЧЕРА, НЕ Е УТРЕ, А ДНЕС И СЕГА  

Интервю с инж. Младен Михалков 1

Интервю с инж. Младен Михалков – собственик на мебелна къща ИИКО

Господин Михалков, бихте ли споделили какво е отношението Ви към живота днес?

Хората прекалено много се тревожим за миналото и постоянно си мислим за бъдещето. Време е да спрем и да направим днешния ден най-важен за нашият живот.

Да се учим от вчера. Да вземем максималното от живота днес. И да отправим поглед към утрешният ден.

Късметът е сега. Ако го пропуснем днес, може да не се върне отново утре.

А ще споделите ли – Какво е мнението Ви за щастието?

Проучванията показват, че щастливите хора имат силна имунна система, следователно боледуват по-рядко и живеят по-дълго, отколкото нещастните. Справят се по-добре в работата си и имат по-добри взаимоотношения с другите. Харесват себе си повече и преодоляват трудностите по-леко. Щастливите хора са по-изобретателни и вземат по-добри решения в своя живот. Съществуват доказателства, че щастието може да бъде наследено също като депресията.

Ясно е, че някои индивиди и общества са по-щастливи от други. Основните фактори, определящи националното щастие, са два: богатството и демократичното управление на обществото.

Доказателствата сочат, че бедността със сигурност прави човека нещастен, но богатството оказва относително малък ефект върху щастието.

Във връзка с казаното до тук мога да добавя две мъдрости казани от Буда  и Антоан Сент Екзюпери, които са формулирали въпроса за щастието с по едно изречение много точно:

Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява ако се споделя. Буда

Ако искаш да разбереш думата щастие, приеми я като награда, а не като цел. Антоан Сент Екзюпери

Господин Михалков, бихте ли споделили какво е отношението Ви към живота днес?

А ще споделите ли – Какво е мнението Ви за щастието?

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.