Мисли за живота

Мъдри мисли за живота

Да си вдъхновен и щастлив е нещото, към което всеки човек се стреми. Често сме погълнати от сивото ежедневие и се отдаваме на мрачни мисли, които обземат съзнанието ни и започват да влияят на целия ни живот.

Нощта е време, в което си мислим за възможностите на деня. Време, в което сме способни да изразим себе си и скъсаме с условностите на ежедневието.

Удивително е усещането докато следваме ритъма на живота около нас. Това е малко позабравен начин всеки един ден от нашия живот да ни предоставя възможности да направим себе си по-добри и по-уверени в собствения си път.

Всеки един ден представлява завършен цикъл, който умножен по броя дните се превръща в инструмент определящ нашият живот и ни принуждава да обърнем  внимание на нуждите на тялото и духа си. Цяло изкуство е да съумеем да присъстваме изцяло в това, което ни се случва и да обработваме като глина реалността си с помощта на ежедневни действия.

Всъщност какво е ежедневието ако не един умален кръговрат на живота? Всеки ден трябва да отделяме минути насаме със себе си за да се занимаваме с това което искаме. Без да отлагаме за друг ден, без да си мислим, че дните ни са безбройни.

Сега е нашият момент. Нашите мисли и чувства имат също толкова голямо значение, колкото и всички останали неща, които напират да намерят място в препълнените ни графици.

Всеки може да опише своите ежедневни действия, които му помагат да бъде по-успешен всеки ден и да се справя в забързаното ежедневие.

Забързано е само прилагателно, което хората, които не искат да се обърнат към себе си, възлагат на деня.

Ако бързайки да изпълним всички задачи, които околните искат, отлагаме своите собствени нужди за неопределено време, всеки един ден ще се натрупват несъответствие между нас и околния свят.

Асиметрията се състои в това, че никой няма да са заеме със собствените ни искания и желания освен нас самите и ако не си дадем време за тях, това рано или късно ще ни се отрази в усещане за непълнота.

Емоциите, преживени в тийнейджърска възраст или юношеството, се превръщат в „маска“ на лицето, която не изчезва до края на живота, дори ако мускулите на лицето се намират в покой.

Всички хора свършваме по един и същи начин. Различаваме се само с това как сме живели. Извода е: за да не се заблудите по пътя на живота, следвайте знаците оставени от миналите по него преди вас.

Колко дълго може да живее човек? Трудно е да се даде обективен отговор на този въпрос. До колко дълголетието е свързано с гените и доколко с начина на живот?

Всичко зависи от това в какво сме избрали да вярваме. Ако сме убедени, че дълголетието е свързано предимно с гените, вероятността да предприемем промени в начина на живот е по-малка. Докато ако вярваме, че то зависи пряко от нашия избор на живот, ще сме по-мотивирани към промени.

За модерната медицина гените са от първостепенно значение за здравето и продължителността на живота. За традиционната китайска медицина обаче решаващ фактор за дълголетието е намирането на златната среда и постигането на баланс във всичко. За нея то е като щастлив страничен ефект от начина на живот, който сме избрали да водим.

Според периода на достигане на пълно развитие например, човек би трябвало да е в състояние да доживее от 100 до 175 години. Изчислено на базата на достигането на полова зрялост човешкият живот би трябвало да продължава от 112 до 150 години.

Американски цитолог пък предлага метод, основан на делението на клетките, според който човешкият живот е с продължителност от 120 години, докато руски биолог изчислява, че основавайки се на гестационния период, човешкият живот е възможно да е с продължителност от 167 години. Проведени редица експерименти за продължителността на живота на човешките тъкани и органи, се стига до извода, че те са в състояние да работят поне 140-150 години.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.