„ИИКО“ е една от мебелните компании, на която можеш да разчиташ за изпълнението на мебели по поръчка на всякакъв обект. Тя проектира, изработва и монтира мебелите по поръчка. Поема и гаранциите за извършваната от нея работа.

Известно е, че мебелното обзавеждане се започва от дизайна.

ДОБРИЯТ ДИЗАЙН Е КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ!

Може ли добрият дизайн да подобри качеството на живота? 

Мебели по поръчка 1

Мебели по поръчка – добрият дизайн подобрява качеството на живот

Дизайнът е неотменна част от ежедневието ни. Той ни заобикаля и ни влияе подсъзнателно. Кара ни да вземем едно или друго решение, да изпитаме приятни емоции.

Защо дизайнът е толкова важен и значим? Добрият и качествен дизайн е харесван, става разпознаваем, емблематичен и успява да допринесе за подобряването на живота ни.

Стойността на добре проектираното жизнено пространство, не само описва отделни вкусове и естетики. Предлага нещо много по-ценно за обитателите им – по-високо качество на живот.

Един от начините, чрез който разработването на дизайна може да подобри качеството на живота ни е, правилно проектиране на пространството. За тази цел е необходимо „дизайн мислене“, което поставя хората в центъра.

Понятието “дизайн мислене” може би все още звучи екстравагантно за ухото на българина. Дизайн мисленето е подход за създаване на иновативни решения, фокусирани върху хората. Използва се за подобряване на предлаганите услуги при мебелите по поръчка. Това е и основната насока, в която нашата компания „ИИКО“ работи, като непрекъснато подобрява дизайна на мебелите по поръчка.

Мебели по поръчка 2

Мебели по поръчка от мебелна къща ИИКО – гарантирано качество

Поставянето на хората в центъра означава да излезем от комфорта на офиса. Винаги се запознаваме от първа ръка с гледната точка на нашите клиенти и изработваме мебелите им по поръчка.

В дизайн мисленето е важно дизайнерът да се постави в позицията на клиента. Паралелно с това и да потърси най-иновативното решение. Или с две думи да прояви креативност и да свърши много работа. Добрият дизайнер разбира нуждите на клиента по-добре от самия него. Дискретно и ненатрапчиво му отговаря, като го насочва към правилното решение.

В България малко се говори за дизайн на услугите при мебели по поръчка. Обикновено клиентите смятат дизайна за безплатна даденост. Всеизвестно е, че българинът разбира от всичко – футбол, политика, защо да не разбира и от дизайн. При такова мислене обикновено резултатът е лош. Въпреки всичко най-важният за компанията си остава клиентът. Ако не го слушаме, разбираме и удовлетворяваме, ще изпаднем извън бизнеса.

Тенденцията на световно ниво е – поставяне на клиента в центъра. Това е ново не само за компаниите в България. Масово корпорациите все още са фокусирани върху продукта, а не върху клиента. Много е трудно да се промени културата, но превключвайки в режим на дизайн мислене, компаниите имат по-големи шансове да бъдат дългосрочно предпочетени от клиентите си.

Ние от „ИИКО“ работим активно в тази посока. На въпроса – „Скъпо ли е да мислиш дизайнерски?“ Можем да отговорим „Скъпо е да не мислиш! Да не мислиш “дизайнерски”, означава да не мислиш за клиентите си.“

Завладяваща елегантност при дизайна на един хипотетичен дом

Във времена на постоянни екологични, енергийни и други катастрофи експериментите в сферата на дизайна и науката съвсем скоро ще станат част от живота на хората. Задачата пред дизайнера е да бъде конкурентно способен в свят воден от технологичен напредък, в който знанието и влиянието на трансформацията са на преден план.

Изискват се нови похвати в работата при определянето ролята на дизайнера, който днес се превръща в създател, инженер и постоянен мотор в устойчивото развитие на човечеството.

Дизайнерите на „ИИКО“ изразяват тази теоретична и практична сложност по доста сбит и образен начин. Те създават няколко скулптурни елемента, които преднамерено изглеждат провокативни, но същевременно предават по точен начин важни въпроси за нашето време и съответно възможностите на новите 3D технологии.

Известно е, че в интериорното проектиране дизайнът рядко се получава от пръв път. Проектът претърпява известни корекции, преди да се стигне до крайната визия, удовлетворяваща всички изисквания и предпочитания на клиента.

Да проследим как изглежда в очите на дизайнерите от „ИИКО“ един хипотетичен дом:

Представете си, че влизате през масивна входна врата и осъзнавате, че сте в дом, в който винаги цари гостоприемство, топлина и завладяваща елегантност, актуална през всеки сезон, допълнена от свеж цветен интериор, където промените в природата вдъхновяват дизайнерите. Пролет, лято, есен и зима – животът в този дом е като магическа разходка между сезоните.

Тези промени най-често са свързани с избора на цветове, материали, обзавеждане, декорация, осветление… понякога и с определяне и функционалното разположение на всички зони в помещенията.

АНТРЕТО – Още от антрето разбирате, че излъчването на интериора е топло. Дизайнът на мебелите е изчистен.

Мебели по поръчка 3

Мебели по поръчка – обзавеждане за антре

КУХНЯТА – Всяко голямо семейство се нуждае от хубава, функционална кухня, в която пространството е оптимизирано така, че да не се налага вие и близките ви да се прескачате сутрин. Един си прави кафе, друг – сандвич, трети – яйца, четвърти се опитва да стигне до млякото в хладилника и т.н. Всичко това е отчетено и във вашата кухня. Всяко нещо си е на мястото. Кухнята е красива с шкафове в модерен дизайн. Тук радвате любимите си хора с кулинарни шедьоври.

Мебели по поръчка 4

Мебели по поръчка – обзавеждане за кухня

СПАЛНЯТА – Сънят в просторното легло е като топла прегръдка. Меката светлина на лампите хвърля бегли отблясъци по повърхността на модерните мебели. Събуждаш се отпочинал и се насочваш към големия гардероб, за да решиш кои са дрехите за визията ти днес. Свежите тонове ще ви заредят с настроение. Нежните нюанси в спалнята напомнят опита на деликатно цвете да се издигне от земята.

Мебели по поръчка 5

Мебели по поръчка – обзавеждане за спалня

Може ли добрият дизайн да подобри качеството на живота?

Завладяваща елегантност при дизайна на един хипотетичен дом

Да проследим как изглежда в очите на дизайнерите от „ИИКО“ един хипотетичен дом:

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.