Повечето хора мечтаят за безоблачно щастие, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа… Накратко – живот, за който останалите да им завиждат. Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват този фалшив идеал за щастие.

Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур. Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели , че не ни пука наблягат най-вече на това, което ни липсва. Повечето хора си мислят, че ключът към добрия живот е това да трупаме още и още и да не се замисляме за истински важните неща.

Преди да осъзнаем това обаче, трябва да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Обикновено животът развенчава редица установени мераци и сервира доста шокиращи житейски изживявания, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

Странно как някои неща ни се струват важни в моментите, когато ги правим. После, когато погледнем назад, осъзнаваме, че изобщо не са били важни. То е като да открием, че сме добри в нещо, което въобще не е нужно да бъде вършено.

Какво може да е по-важно за нас от това да живеем с пълния си потенциал? Да живеем толкова добре, колкото е възможно? Да бъдем максимално здрави? Да се забавляваме със семейството и приятелите си? Да бъдем добри родители?

И така – кои са важните неща, които трябва да направим? Все въпроси, на които през целият ни живот се опитваме да си отговорим. Очевидно, че за тази дилема няма еднозначен отговор.

И така: “Не си блъскайте главата дали ще вземете правилното решение. Просто вземете решение и го превърнете в правилно!” Лари Уингет

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.