Какво се случва зад вратите на спалнята, знаят само домакините. Спалнята е островът на спокойствието, тишината и уединението. Хилядите малки удобства превръщат заспиването, събуждането, секса и подготовката за деня в удоволствие. Една спалня никога не е само място за сън. Тя може да приютява в себе си място за четене и почивка, а даже и непрепоръчително за работа.

Всичко това не трябва да отнема от въздуха в помещението. Важното е да се подберат мебели, които предлагат различни решения, като в същото време стаята да не изглежда претрупана. Леглото може да се прибира плътно до стената, като по този начин се пести място и стаята запазва максимална големина за през деня.

Легло с чекмеджета осигурява място за зимните и летните завивки, за допълнителните възглавници и за всички онези дрехи, които не се носят всеки ден. В таблата на леглото също се крие неподозиран потенциал за събиране на вещи.

Друг начин за скриване на много вещи е леглото с повдигащ механизъм. Така може да се намери място за сезонните дрехи, завивките и всичко, което трябва да се прибере. Накрая само се спуска матрака и хаоса изчезва.

Показа ли сме и един друг начин за пестене на пространство, като леглото се прибира повдигнато покрай стената.