С аромат на дъжд и нежност на коприна. Деликтна, нежна и опияняващо ароматна. Невероятен старт на ден, зареждащ с леко прохладна сутрин и обещание за палещо обедно слънце. А капките дъжд изострят всичко, дори сетивата. Това е опит с поредица от думи да опишем красотата на розовият цвят…!  Всичко казано за цветята, дори с най-добре подбрани красиви думи ще бъде недостатъчно и непълно.

Забелязали ли сте, че някой хора с годините започват да изглеждат все по-добре и все по-млади за разлика от други? Най-често това е обосновано от фактора наследственост, но е доказано, че и със собствени сили можем да удължим младостта на клетките си. Установено е, че при равни други условия, хората, които се занимават със спорт, здравословно хранене, не пушат и пият алкохол рядко, стареят в пъти по-бавно.

Освен това съществено влияние оказва и това на каква възраст се чувства човек чисто психологически. Тези от нас, които се усещат на по-малко години, отколкото всъщност са, всъщност изглеждат и по-млади.

Казват, че красотата е до време. Според нас това не е точно така. Истината е, че ще сме красиви дотогава, докато не спрем да се грижим за себе си и не престанем да се усещаме красиви. Грижата, обаче не е в това да преправяме вече разваленото, а да мислим навреме и да не го разваляме.

Колкото по-малко се нервира човек, толкова по-бавно остарява! Важно е да се стремим да не обръщаме внимание на дребни проблеми и да ги отминаваме с усмивка и ирония. Така ще живеем много по-щастливо.

Ако все пак няма как да избягаме от напрежението, най-добре би било да опитаме да го изчистим от себе си като слушаме приятна музика, медитираме, пътуваме или се разхождаме в парка.

Това със сигурност ще ни накара да забравим проблемите и напрежението и да се усмихваме широко! Вече има велосипеди с кош, с които можем да си организираме приятен пикник на някоя полянка. Пролетта е съвсем близо!

Има обаче неща, които могат да ни дразнят перманентно защото се сблъскваме непрекъснато с тях. Едно от тези неща е обзавеждането на домът ни.

Ако то не е направено специално за нас съобразявайки се с нашите виждания, настроения и желания може непрекъснато да ни дразни с цветове и форми. Разбира се това може да е свързано и с липсата на функционалност, съобразена с нашият начин на живот.

В тази връзка според нас изключително важно е при проектиране на мебелите в домът ни, разположението, цветовете, формите и т.н. задължително да участват професионалисти.

Ако решите да обзавеждате домът си винаги можете да разчитате на нас. В почти тридесет годишното съществуване на фирма ИИКО многократно сме доказвали професионализъм, въз основа на който хиляди наши клиенти се радват на своите домове и офиси. Разгледайте страницата ни за обзавеждане на хол.

Всички правила по Фън шуи имат една цел – равновесие между човек и среда, баланс и хармония с природата, поставяйки хората в най-благоприятното място и жизнена среда.

Фън шуи е методът, който хората използват по естествен начин, за да изберат и определят местоположение, за да построят и създадат, или да се адаптират и променят своята работна и жизнена среда, с цел постигането на максимално здраве, богатство и благополучие.

Да отворим съзнанието за красотата на живота. Да внесем в живота си красив цветен щрих.  Да си кажем, че живота е красив, цветен, ароматен, движещ се, трептящ, пърхащ, каращ сърцето ни да пее и танцува. И да бъдем повече себе си?  Важна основа да бъдем себе е да съхраним своите ценни и основни качества и принципи през каквито и неприятни ситуации да преминаваме. Да бъдем целеустремени и постоянни, което не означава да сме монотонни, а дейни в рутината, надграждащи, оптимизиращи и постоянни в постигането на цели и мечти. Да направим така, че вътрешно да ни е хармонично и светло!

Като се замислим като, че ли семейството и най-вече децата са нещото за което трябва да благодарим, че ги има и което ни кара да усетим омайната сладка тъга от дъждовните капки, топлината на уюта и усещането, че отново ще изгрее слънце. Така животът става красив …!

Когато се натъжаваме понякога или сме на ръба да спрем да се борим, да затворим очи и си спомним гледката и усещането. И когато отворим очи, дори навън да вали, оставаме с нагласата, че времето зависи най-вече от състоянието на душата.

Бездействието понякога кара хората да си измислят проблеми. Да направим нещо, като нарисуваме картина или слушаме хубава музика, мислейки за домът ни като за нашата крепост. И така да си представим нещата, за които мечтаем и ни пълнят с енергия, която ще позволи да ги реализираме.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.