1. ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

Нашата мисия е да бъдем Ваш партньор, независимо от това до колко далеч искате да стигнете. Ние сме готови да Ви отведем отвъд границата на мечтите Ви. Готови сме да създадем за Вас интериорен дизайн от космоса и да бъдем Ваша опора при неговата реализация. Доверете ни се, за нас няма невъзможни неща! Обзавеждането има своя принос не само за настроението ни, но и за ежедневното ни състояние. Hиĸoгa не трябва да подценяваме интериора y дома cи и местата, ĸoитo обитаваме в продължение на часове. Koлĸoтo и да e практична нагласата ни, трябва да обърнем внимание на вещите, c ĸoитo се обграждам. Дори в офиса и на работа e добре да внесем нещо oт себе cи, за да се чувстваме ĸoмфopтнo и да сме изпълнени c енергия. Meбeлитe имат умението да променят ежедневието ни, без значение дали го осъзнаваме или не.

  1. ДА ЖИВЕЕМ В НАСТОЯЩЕТО С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

Всеки път, когато миналото ни застигне, почуквайки на вратата ни, трябва да приемем, че то няма какво да ни предложи и че истинското щастие е в настоящия момент. Макар и да не ни се вярва, ние вече не сме същите хора, който сме били вчера. Миналото ни е научило, със своите радости и скърби, да бъдем по-мъдри. Миналото не може да бъде променено. Никой не е способен да промени и един миг от него, нито да заличи казана дума или пък сторено дело. Въпреки това, онова, което ни се е случило в миналото, определя какви сме сега.

Винаги е имало хора, които трудно оставят миналото зад гърба си. Това се дължи на факта, че те все още имат отворени рани, резултат от грешките, които са правили и провалите, които са изпитали. Това ги държи далеч от възможността да се наслаждават на настоящето тук и сега.

Вярно е, че е за добро да приемем миналото, но също така трябва да разберем, че една от най-големите ни грешки е разрушаването на настоящия ни живот. Как? Когато постоянно си спомняме миналото, което не ни обещава бъдеще. Трябва да загърбим миналото, да признаем всяка направена грешка и всеки човек, който сме загубили през живота си. Това не е лесна задача. Тя обаче трябва да бъде изпълнена.

Нека да поразсъждаваме по темата още малко. Миналото не ни предлага нищо ново Понякога миналото не се връща, за да ни преследва. Това може да се случи, като резултат от действията на други хора, които се опитват да ни наранят, карайки ни да се върнем към човека, който сме били вчера. Днес ние сме нови хора. По-усъвършенствани. Никога не трябва да се връщаме назад към онзи, който сме били.

Да не позволяваме това да се случва. Всеки път, когато миналото ни застигне, почуквайки на вратата ни, да приемем, че то няма какво да ни предложи. Истинското щастие е в настоящия момент. Време е да продължим напред. Да живеем означава да сме способни да вървим напред, като се откъсваме от хора, неща и ситуации.

През годините сме оставили приятели, които са ни предали. Възможно е да сме прекъснали връзката с роднини, които не ни ценят. Оставяли сме зад гърба си места, работни офиси, обичаи и ред други неща, за да можем да продължим по своя нов път, пълен с възможности и щастие. Време е да започнетм наново и да затворим вратите, които възпрепятстват нашето развитие. Този процес ще ни дари с горчивина, но и със сладост. При всички положения обаче, „затваряйки вратите“, не бива да затаяваме у себе си омраза и объркване. Трябва да разберем, че всеки, който иска истински да се раздели с миналото си, трябва да го направи свободно. Омразата, без съмнение, е най-големият товар. Тя ни превръща в затворници, а наш тъмничар са хората, които са ни наранили, хората, които не са ни обичали истински.

Да направим крачка напред към своето свободно от към съжаления бъдеще. Да не оставяме негативните емоции да елиминират възможността да бъдем щастливи. Да обичаме своето настояще интегрирайки своето минало. Ние сме завършени хора. Всяко едно от миналите и настоящите ни преживявания ни прави такива, какъвто сме. Това сме ние. Такива каквито сме трябва да се обичаме, разбираме и уважаваме.

Този подход към човешката психология ни напомня, че трябва да бъдем наясно с тук и сега, съчетавайки в едно цяло минало и настояще. Човекът, който се вълнува само от миналото и копнее за него, забравя своето „настоящо аз“. Тогава той губи връзка с реалността и своите собствени потребности. Вярваме или не, това ни разболява. Много често депресията се дължи на безнадеждно фокусиране върху минал момент. Именно поради тази слабост, ставаме неспособни да живеем пълноценно в настоящето.

Трябва да сме способни да обичаме себе си, такива каквито сме. Приемайки грешките, които сме правили в миналото. Именно тези грешки са ни позволили да се учим и да разберем кои сме ние сега. Изпускаме хиляди пътища, по които можем да тръгнем, гледайки към миналото. Всички ние сме губили и изпускали много неща в миналото си. Единственият начин да коригираме тези пропуски е като създаваме нови възможности и се фокусираме върху „тук и сега“. Можем да направим това с повече мъдрост и смелост.

Нещо интересно, което може да ни помогне да вникнем в това, е една древна японска техника, която се използва за поправянето на счупени вещи в Япония. Според японската култура когато една чаша се счупи, например, нищо няма да е вече същото. Миналото си е отишло и то предопределя кои сме сега. Въпреки това пред нас се отваря врата, дава ни се възможност да бъдем по-силни и по-красиви от всякога. Поради това тези фрагменти и счупени парченца се наместват отново с помощта на техника, наречена Kintsugi. Този метод използва тип лепило, което позволява поправеният дефект да бъде покрит с прах от злато или сребро. Всяка пукнатина се декорира със златна или сребърна боя, а това я прави още по-красива. Тази вещ вече разказва история. Струва си и ние да приложим тази техника. Вместо да избягваме и да се оплакваме от своето минало, трябва да го интегрираме в своето настояще.

Да се осмелим да боядисаме своите рани със злато, да не ги крием, да не бъдем засрамени от тях… Ние не сте същите, които бяхме вчера. Ние сме по-смели и по-способни хора, който вдъхва уважение, движейки се напред в търсене на още възможности.

  1. ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖНО ДА ЖИВЕЕМ В НАСТОЯЩЕТО?

Напоследък е модерно да чуваме съвети от рода „ да живеем в настоящето е ключът към щастието“. Да живеем в настоящето всъщност наистина е важно и наистина прави живота по-щастлив! Да живеем в настоящето не означава да не правим планове за бъдещето или да забравяме уроците от миналото. Да живеем в настоящето всъщност наистина е важно и наистина прави живота по-щастлив.

Да се замислим се какво ни носи съжалението за миналото. Колкото и да сме страдали или да сме се чувствали зле тогава, има ли смисъл да хабим енергията си за миналото, вместо да я използваме, за да се наслаждавате на настоящето. Животът тук и сега помага да овладеем безпокойството за бъдещето и да спрем да се страхуваме от хипотетичните възможности. Трудно е да се чувстваме заплашени, когато живеем в настоящето. Освен това, когато свалим от плещите си миналото и бъдещето изпитваме много повече от удоволствието на живота. Настоящето носи удовлетворение, миналото съжаление, а бъдещето безпокойство…

Да се замислим точно в този момент имаме ли проблем?! Обикновено проблемите са някъде в бъдещето или изобщо не съществуват. Когато живеем в бъдещето, подхранваме един илюзорен живот. Живот, който всъщност не съществува. Ако искаме да променим живот си, единственият момент, в който можем да го направим е сегашният. Първата стъпка е да приемаме настоящето. Животът в бъдещето е признак, че изпитваме неудовлетворение от живота си. Искаме промяна, но не знаем как да я постигнем. Искаме да избягаме от живота си. Всъщност колкото и да искаме не можем да избягаме от себе си!

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.