ТРИ ГОДИНИ РУМЕН РАДЕВ = тунеядство, популизъм, все по-скъпи роклички за жената и мерак „да си го мери“ с Бойко

Автор: Недялко Недялков

Три години от мандата на Румен Радев – три години популизъм, пустословие и инатлък.

България не е имала президент, комуто толкова да е личала партийната обвързаност.

Не е имала и президент, директно посочен от КГБ в лицето на одиозния генерал Решетников.

Не е имала президент, лобиращ за една търговска марка – „Грипен“, в ущърб на стратегическата сделка за F-16 със САЩ.

Не е имала президент, чиито новогодишни слова да деградират в директни ругателства срещу изпълнителната власт и състоянието на държавата. (Новогодишно слово уж, а сякаш си на помен. Прокоби и зложелателство – никаква надежда за бъдещето или знак за помирение…)

Не е имало президент, чиято съпруга нагло да парадира с охраната си от НСО и да ходи на шопинг за роклички с държавен кортеж.

Към печалната равносметка прибавяме и /анти/рекорда по върнати законопроекти от Народното събрание. Радев е наложил вето 19 пъти – без прецедент в политическата история на държавата. Това е формалната илюстрация на маниера му да управлява „Дондуков“ напук на Бойко Борисов. Не в името на принципа или държавния интерес, а заради голото его и елементарната суета да го припознаят като „алтернатива на статуквото“.

Обидно за цялата нация е, че президентът на републиката се държи като лидер на опозицията, не като обединител. Не съчувства във властта, а я руши и дискредитира. Дори при редките си воаяжи в чужбина. Последен пример – Израел, където се произнесъл, че докато евреите превърнали една пустиня в градина, у нас се случвало обратното…

Грозно отцеругателство и самоотричане, издаващо комплекси. Не подхожда на един достоен държавен глава, милеещ за родината си, вместо за личната корист и рейтинга.

През трите години от старта на мандата аз лично не чух една градивна идея от устата на българския президент. Не разбрах и кому служи – на Конституцията, в която се е клел, но сега иска да променя, на „Позитано“, на руското посолство, на една шведска частна компания, към която очевидно е поел ангажимент, на амбициите на съпругата си, която неприкрито мечтае да командва България в ролята на бъдеща премиерша?

Румен Радев е най-скъпо платеният тунеядец в администрацията. Какво работи той? „Контра“ на Борисов. Оплаквателна книга.

Това, разбира се, е най-лесният и сладък бизнес – да инкасираш влияние и популярност от естествените грешки на онзи, който наистина работи. И след като работи, понякога греши.

А какво самият ти си правил през тези три години, с какво си допринесъл за държавата, какъв е твоят принос…остава в сферата на догадките, фантазмите и мистификацията.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.