ЧОВЕЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА: МИНИСТРИ, ПРОКУРОРИ И ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ И ДПС ДАРИХА ЗАПЛАТИ, КРЪВ, ПАРИ И КОНСУМАТИВИ. РАДЕВ, НИНОВА И СЪДИИТЕ НА ЛОЗАН ПАНОВ КОГА?!

Автор: ПИК

Внезапната промяна, която преобърна из основи живота на всеки българин и на хората във всички държави, покосени от коронавируса, изведе на показ изконни човешки качества, останали „встрани“ от предишния делничен поток. Извънредната ситуация, въведена от правителството и Националния щаб, постави пред изпитание хиляди хора, домакинства, социално слаби, възрастни, болни граждани.

Още в първите дни на извънредното положение депутатите от ГЕРБ решиха да отделят всеки по 1000 лева от заплатите си за помощ на хората от „първа линия“ – медици, лаборанти, полицаи, принудени да стоят денонощно на работния си пост, борейки се за здравето и живота на хората. Последва дарение от 100 хил. лв. от партийната субсидия на хората на Бойко Борисов, а след това от заплатите си дариха 30 000 лева и министрите и зам.-министри.

Парламентарната група на ГЕРБ днес внесе предложение да замрази партийните субсидии, както и депутатските заплати. Отделно от ГЕРБ ще даряват половината си заплати по време на извънредното положение, както и си платиха сами тестовете за коронавирус.

С дарения и с пари, и с консумативи, се отчетоха депутатите от ДПС, Воля, ВМРО, НФСБ. Те помагат и в общата сметка, и в цялата страна по районите си.

Преди минути стана ясно, че депутатите от НФСБ даряват половината от заплатите си за борба с коронавируса.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е превел вчера нови 500 000 лева по сметката на здравното министерство за борбата с коронавируса. Така той се превръща в най-големия дарител в държавата с близо 3 милиона лева, отпуснати безвъзмездно. Пеевски е дал 700 000 лв. на Военна болница, 500 000 лв. – на „Пирогов“, 160 000 – на Александровска болница, 300 000 – на 18 болници в цялата страна.

Прокуратурата преведе 300 000 лева парична помощ, събрани от прокурори и следователи от цялата страна. Всички хора на Иван Гешев по негов призив се включиха и в кръводарителската кампания и дават кръв в цялата страна.

Но след изброените безвъзмездни дарители идва логичният въпрос – къде са в този списък „червените “ опозиционери, къде е президентът Радев, къде са съдиите?

Или с 30-те хиляди лева, които БСП извади от кесията си за научни разработки на БАН, лептата на социалистите приключи? Още повече, че е трябвало да са 50 хиляди, както ПИК разкри, но изведнъж Корнелия Нинова е скатала едни 20 бона неясно къде. Така или иначе червените пари не стигнаха до медиците.

Къде е шефът на ВКС Лозан Панов и скандалния му авер Калин Калпакчиев, който пусна на свобода убиеца Полфрийман? Нима не взимат и те магистратски заплати, често надхвърлящи 10 бона?! Защо съдиите не помагат, нали уж те са добрите, а прокуратурата – лоша?!

Лев не е дал и Румен Радев, този храненик на държавата цял живот, който не пропуска да се „намеси“ с укор или ненавременен коментар, изчетен пред камерите като на партийно отчетно-изборно събрание за собствен пиар? Нима не взима 12 000 лв., които явно само трупа, защото държавата и до днес го храни – трупа за близките черни дни, когато народът завинаги ще спре държавната му хранилка?!

Не питаме ние. Питат хората.

Докога с евтин популизъм?

Докога встрани от всяка битка на народа и държавата?

Докога лицемерие и празни приказки?

Докога?! 

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.