ЧОВЕК ЛИ СИ, БЕ, РАДЕВ?! СРАМ ОТ НАРОДА СИ НЯМАШ, НО ИМАЙ СТРАХ ПОНЕ ПРЕД СМЪРТТА. ТЪЖНО Е БЪДЕЩЕТО НА НАРОД, КОЙТО ТЪРПИ ТАКЪВ НИКАКВЕЦ ДА Е ЛИЦЕ НА НАЦИЯТА.

Автор: Звездомира Мастагаркова 

Кой е човекът, който облада президентството на България, опетни паметта на Васил Левски, позори народа ни и няма срам дори пред смъртта?!

Какъв човек трябва да си, за да не изкажеш поне съболезнования на близките на загиналите ни сънародници по време на страховитата епидемия от коронавирус, която взе вече 22 жертви у нас. 

Румен Радев. 

Синоним за всичко най-противно днес в България.

Името на разединението, на липсата на човещина и срам, на всякаква мярка.

Обладан от егоизъм и амбиция на всяка цена – дори да стъпче праха на починалите наскоро в „Пирогов“, спокойствието на болните там, за да си направи реклама.

Какъв е този човек, човек ли е изобщо, и кой е? Трудно може да се намерят каквито и да било определения за подобно поведение, още повече, че то не е прецедент за Радев, а вече три години ескалира във все по-изродски прояви.

Днес Радев за пореден път озъби грозното си лице пред камерите, ползвайки брутално за целта на рекламната си акция болните от коронавирус българи и съсипаните от умора лекари в „Пирогов“.

Озлобен от собствената си несъстоятелност, охули депутатите, ревнувайки от доброто им дело, а и министрите – и те работят и го засенчват, от седмици не спят и не се прибират по домовете си, за да се борят денонощно с щетите от кризата.

Не се посвени да изсъска като подла змия и срещу премиера Бойко Борисов. И понеже няма в какво да го обвини и няма повод да го упрекне, го нападна лично като така сам се превърна в глупак – и то най-активният глупак в държавата! 

За сведение на Радев, който пак заговори за падането на мерките, България е на едно от последните места по жертви и заразени в Европа. Затова признаха дори британците и ни дават за пример, а премиерът им Борис Джонсън се извини за закъснелите действия, и е в болница с коронавирус. Сега от Ми-5 дори искат респиратори от нашата страна.

От председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен до президентът Доналд Тръмп хвалят мерките на България и звънят на премиера Борисов, тъй като са взети най-навременно в западния свят, както и ги прилагат в собствените си страни.

Направиха го и скептиците по отношение на пандемията в Белгия и Швеция, звънят за консултации с Борисов и от Южна Корея, и от Франция. Европейският съюз ни благодари за защитните облекла, които Борисов предвидливо организира да изработваме, а сега работи и за респираторите.

А кой е Радев? Вечно бягащият, рецитаторът на наизустени речи, криещият се от въпроси. 

Не отговори и днес на Ива Николова – ще дари ли заплатата си за този месец за медиците? Къде и за какво точно дари предишната? Жена му какво дари? Не питаме за Коледа, както той се опита да се измъкне от въпроса – какво дари тя сега, когато болниците са пълни със стотици заразени с коронавирус, а губим и сънародници? Поне едно доброволческо дело направиха ли тези двамата?

Радев злобно не призна жеста на депутатите и министрите, но какво направи неговият екип, неговите безброй хрантутници с огромни заплати, които прибра на държавна хранилка в президентството, след като си прибраха тлъстите пенсии от армията и се трудоустроиха. Те какво дариха, с какво помогнаха?

Че не спазва траур за смъртта на баща си и си позволи да разделя нацията и да напада спасителите й точно в деня на кончината му, също е трудно за коментиране.

Човек ли си изобщо, бе, Радев? Срам от народа си нямаш, нарече родината ни блато, нападна народа, че не бил достоен за теб, хулиш го и го обвиняваш за собствената си несъстоятелност, която не можел да оцени като някакъв талант.

Срах от Бог поне нямаш ли, егото ти не се ли прекланя поне пред смъртта? 

Тъжно е бъдещето на народ, който търпи подобен обсебен от жаждата за власт никаквец да бъде лице на нацията. И ще си остане такова, щом досега този празнодумец, който насилва една от най-важните институции в държавата, не е изметен от там.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.