Автор: Звездомира Мастагаркова

Странно нещо са снимките, почти като огледало. На тях не можеш да скриеш истинската си същност, не са като видео – да размътваш съзнанието на хората със заучени движения, та да не видят какво криеш под вечната маска.

Една снимка на Румен Радев от преди няколко дни за кой ли път доказва това.

Направена е на уж радостно събитие, в разкошна атмосфера, на отрупана със скъпи ястия и питиета маса. В тузарския хотел в червения Правец, в хотела на известния Валентин Златев.

Около него са важни персони, милионери, всички са усмихнати и с разтворени обятия. Радев е прегърнат от уж любимата жена…

Но злобата дотолкова го е превзела, че дори и в този един миг блика от него като мощни светкавици. Бълва я през свитите си до посиняване устни, трещи през изскочилите му очи.

Защо така, г-н Радев? Какво ви мъчи?

Да не би да сте гузен в прегръдката на жена си за нещо и дори сте й обърнал гръб?

Или задето ви снимат, изопнат на милионерската маса, докато лъжете народа за равни права с вдигнат юмрук?

Да не би да сте гузен, че наздраве ви казва Весела Лечева, а вие услугвате с метежи на сочения за поръчител на мъжа й?

Или пък защото си хортувате с другаря Гергов, а иначе пелтечите срещу статуквото и неговите милионери…

Или пък най-вече – защото тази снимка е диагноза на същността ви и на тези около вас.

Протестът ви е социалистически, алено червен – на маса с олигарси. Докато наивната рая сте я наблъскали по автобуси от цялата страна да крещи по жегите в услуга на властовите ви амбиции, господарите се черпят.

И то не кои да е, и не къде да е.

В хотела на видния червен спонсор, създаден в мътните години на преразпределение на благата от соцвърхушката като човекът на България в „Лукойл“ – Валентин Златев.

Другарят Георги Гергов, близък с всяка власт и любимец на всеки властник, не просто спонсор на БСП, а неин виден представител.

Депутатката от БСП Весела Лечева, потънала в охолството на милионите на мъжа си Манол Велев. Също произведен в бизнесмен в ония мътни години. А после паднал жертва на куршумите, за които днес вече и самата тя намеква, че са поръчани от Васил Божков.

Но няма нищо – докато той бере душа, заключен от години, тя го смени с шофьора му Сотир Ушев. И докато по медиите ожалва съдбата му, на маса си пийва с Радев, който размахва юмруци в негова услуга и дори заяви, че му имал доверие…

„Мутри, вън“, призова Радев, и най-наивната част от народа излезе кой знае защо, но мутрите не са вън. Те са по софрите и „протестират“ точно, защото не искат нищо да се променя, защото не искат друг да седне на тяхната маса.

Тази снимка е най-точната диагноза на Радев.

Говори едно за пред хората, прави друго задкулисно. Сочи с юмрук, а олицетворява слугинажа на мутрите и олигархията, приседнал на маса с тях.

И целта му е винаги една – келепира от властта на гърба на народа!

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.