Обзавеждането на дома и отделните пространства в него е важен и отговорен процес. Мебелите, цветовете, материите, осветлението, цялото излъчване на дома създава и провокира усещания и емоции. Цветовете имат свое мощно въздействие, материите носят свой собствен заряд, а формата и разположението на мебелите взаимодействат с енергиите в дома.

Важно е в дома си човек да се чувства спокойно и сигурно. Хармонията се нуждае от ред и чистота. Пространствата трябва да са свободни, необходимо е да избягваме струпване на вещи и безпорядък. Хаосът създава усещане за несигурност, объркване, напрежение и страх. За да се чувстваме комфортно, трябва да организираме оптимално мебелите и вещите в дома си и да се стараем да го поддържаме в чист и приветлив вид.

Мебелите създават атмосферата и претворяват пространството. Основното за тях е, че те притежават лица и разполагайки ги в стаята, на показ трябва да са именно те. Изборът на подходящи, функционални и практични мебели за интериора е цяло умение. Специалистите препоръчват да подхождаме креативно към мебелите и възможностите на пространството.

Съвременният дом се нуждае от функционалност, съобразителност и идейност. Трапезарията трябва да е уютна, атмосферата трябва да е стимулираща и разведряваща душата, а излъчването й да е съвременно и иновативно. Важен елемент е масата за хранене. Тя трябва да е стабилна и здрава. Големината на масата се свързва с успеха и кариерата, колкото е по-голяма, толкова по-бързо ще е развитието, а премереното наличие на метал от своя страна, привлича богатство и печалби. Същевременно пространството в трапезарията се нуждае от простор и свободно движение на енергиите. Идеалният вариант е разтегателна маса.

Помещението, в което човек прекарва значителна част от времето си, е холът. Имено затова той се възприема като сърцето на дома. Обзавеждането и тук не трябва да е прекалено. Енергията трябва да циркулира свободно и равномерно. Времето прекарано в спокойна и хармонична обстановка действа стимулиращо, енергизиращо и пречистващо. Човек възстановява енергийния си заряд и вътрешно равновесие.

В най-интимната част от дома – спалнята, спокойствието, уюта и положителната енергия са задължителни. За да ги постигнем и съхраним, трябва прецизно да претворим атмосферата. Леглото трябва да е голямо, комфортно, меко, отпускащо и въздействащо. В него трябва да се чувстваме защитени, сигурни, спокойни и балансирани. Дизайнът може да е деликатен, изискан и премерено луксозен.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.