ТЕНДЕНЦИИ В ОБЗАВЕЖДАНЕТО НА КУХНИТЕ ЗА 2020 ГОДИНА

Когато става дума за освежаване на дома, няма по-добро начало от кухнята. Разгледайте най-добрите тенденции в кухнята, които набират огромна популярност през 2020 година.

При обзавеждането на дома си струва да се съобразим с модните тенденции. Така новите мебели ще съответстват на диктата за цветове, материали и други фактори и ще сте горди собственици на модерен дом.

При кухненското обзавеждане модата също налага нови правила. Тази стая вече не се пренебрегва толкова, колкото до неотдавна. Кухнята се превръща в притегателен център за цялото семейство, особено ако е с достатъчна площ. За да се насладите на отдих и хапване в модерна обстановка, ще ви запознаем с модните тенденции за кухните за следващата – 2020 година.

Дните на монохроматичните кухни са далеч зад нас, според Светозар Михалков, директор на маркетинга в ИИКО. Той обяснява, че тази година всичко е смесване и съчетаване на цвят, няма нужда да го запазвате все едно:

„Използването на няколко цвята в кухнята се превърна в популярна тенденция тази година. Например боядисването на основни стени или шкафове в тъмни тонове на дървени въглища и горни шкафове и стени в кремави бели тонове е нещо, което виждаме все повече и повече. „

Всичко във виолетово –Ултравиолетовия за цвят на годината и вече се очертава като основна тенденция във всеки аспект на домашния дизайн.

Една от популярните тенденции в кухнята за 2020 г. е използването на смели, неочаквани цветове като ултравиолетов! Този драматичен цвят излъчва усещане за лукс и елегантност.

Силно контрастен мрамор – Откажете се от мрамор карара. Най-новата тенденция за кухнята е драматичен мрамор, който привлича внимание. Мраморните плотове с контрастни удебелени линии правят доста впечатление. Така или иначе, тази нова тенденция трябва да се наблюдава, тъй като може да продължи да бъде силна за години напред.

Дървени плотове – Дървени кухненски плотове са друга популярна тенденция тази годината. Добавете топлина в кухнята с дървени плотове. Дървото създава старинен чар и по-малко утилитарна естетика. Дървените плотове се усещат като мебели, които визуално подобряват пространството и го правят да изглежда много повече от просто място за готвене.

Тъмни плотове – Тъмните, дълбоки плотове са следващата водеща тенденция. Собствениците на жилища бяха заинтригувани от фаянсовите плочки в черно, тъмнозелено и многоцветни ръждиви тонове. Искаме да проектираме опция с плочки за плотове, които имат същите естествени елементи, но в комбинация с черни камъни поради нарастващия интерес. Резултатът е базалтов плот и е един от най-популярните ни дизайни тази година.

Ъгловите кухни и кухните с L-образна форма отстъпват на правоъгълни или квадратни кухни

Ако планирате дизайна на дома, който ще бъде готов следващата година, за предпочитане е да не избирате ъглово помещение или такова с L-образна форма за кухнята. Линейното оформление, с правоъгълна или квадратна кухня, е най-актуално.

Бялата кухня е гаранция за много светлина и свежест

Белият цвят е символ на чистота и светлина, които са така необходими за всяко помещение, включително и за кухнята. Ако тази стая е малка, с бели кухненски мебели ще създадете илюзия за повече пространство.

Тенденциите за 2020 година осигуряват още повече пространство за съхранение

Добавете към обзавеждането допълнителни чекмеджета и отделения за съхранение над шкафовете. Тъй като обикновено между шкафовете и тавана остава пространство, най-лесно е да оформите прегради, за да получите малки ниши за складиране. Там можете да подредите неща, които използвате по-рядко. Ако предпочитате съдържанието на нишите да не се вижда, можете да допълните с вратички или да поръчате чекмеджета, които да се вмъкват в нишите.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.