Поради новото строителство в последните десет години, производството на мебели се сериозно се е увеличило. С новите технологии тенденциите при изработката на мебели се променят, което се отразява на стила и моделите. Ако се върнем назад във времето, използваните материали за производство на мебели е била масивна дървесина. В наши дни обаче мебелната индустрия залага предимно на нови и модерни технологии и материали. Днешните производители залагат най-вече на плоскости изработени от фини дървени частици(ПДЧ), примесени със синтетични смоли за по-висока якост и издръжливост. Друга разновидност материали, които се използват, са МDF плоскостите, които се изработват от много фини стърготини, напоени с епоксидни смоли, което прави материала здрав и издръжлив на якост и влага.

При изработка на мебели съществува голямо разнообразие от цветове и модели. Това се прави строго индивидуално според мястото и желанието на клиента и възможностите за монтажа.

Както вече отбелязахме основен фактор при производството на мебели са новите технологии. Те са съобразени с промяната на възприятието на клиента, изискванията към дизайна и модерната визия. Друга причина за голямото разнообразие на материали и модели се поражда и от глобализацията и бързият достъп до информацията в световен мащаб, поради което моделите следват световните тенденции.

Като цяло в мебелната индустрия холните секции са едни от най-търсените поради факта, че във всяка една къща има нужда от секция, в която да се съберат всички разнообразни малки предмети или украшения, които притежавате. В наши дни има изключително много варианти на модели, които са функционални и улеснят използването им. Освен това предават на дома различна и по-модерна визия.

Мебелите ИИКО са с нестандартни дизайнерски решения. Моделите са в различни ценови класове, с което се приближават до бюджета на клиента. Предлагаме безкомпромисно качество на материалите, с които работим, както и самата технология на изработката. Създаваме всеки един модел и дизайнерско решение с много фантазия. Спазваме най-модерна технология, за да може да предложим безупречен мебелен продукт.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.