Заради разрастването на градовете, жилищната площ намалява и все повече се търсят гъвкави пространства и стил на живот. Boho стилът (бохемския стил) позволява да се смесват предмети, които изглеждат несъвместими

Урбанизацията е една от основните характеристики на модерния свят, в който повече от половината от населението живее в градовете и затова темата е важна.

Основните тенденции, които характеризират едно такова бъдеще следват логично. Заради разрастването на градовете, жилищната площ намалява и все повече се търсят гъвкави пространства и стил на живот.

Увеличаването на процента на работещите дистанционно или от вкъщи също изисква преосмисляне на организацията на жилищата. Архитектите и дизайнерите търсят начини да ги превърнат в удобна комбинация от жилищно и работно пространство, което лесно се адаптира към промяна на изискванията.

Увеличава се търсенето на преносими и многофункционални мебели, подходящи за модерните и многофункционални системи.

Едновременно с това се търсят жилища, които да осигуряват по-чист въздух, да способстват за подобряване на здравето и благополучието на обитателите си чрез използване на повече органични материали и с повече присъствие на природата в дома.

Революцията в поведението на потребителите свързано с декора се осъществява чрез цифровите технологии. Потребителите вече имат достъп до информация. Могат да сравняват цените и дори да споделят помежду си коментари за продуктите и да ги оценяват.

Ново поколение от свързани и информирани потребители искат да си възвърнат контрола … Това е една тенденция, което нарекохме шоурумизация: вече не продуктът прави потребителя, а потребителят е този, който прави продукта.

Създадена е силно изразената тенденция към индивидуализация на продуктите и услугите. Съществува стремеж към персонализиране индивидуалните нужди и желания на всеки клиент, който в бъдеще ще може  да бъде много по-активно ангажиран в разработването на новите продукти.

Съществуват тенденции, които преобладават на пазара, независимо от влиянието на маркетинговите експерти. Напоследък чрез социалните мрежи се разпространява така наречения бохо стил. Той е реакция на полирания и изчистен стил, използван обикновено в мебелните салони.

Boho стилът позволява да се смесват предмети, които на пръв поглед изглеждат съвсем несъвместими. Нито един друг стил на обзавеждане не е толкова очевидно независим от архитектурната рамка като него.

Дали ще въведете бохо-елементи в пространствата, които запазват скандинавската си изчистеност или изцяло ще създадете собствено (дишащо) пространство, използващо уверен „бохемски“ стил, няма значение.

Boho е отговорът на идеала за бавен живот, където естетиката на изчистените, почти празни интериори с вградени мебели за съхранение и нищо на показ, е твърде ограничаваща. Точно обратното – Boho е шумен и артистично разхвърлян. Той следва модела на т.нар. бохеми през 19 век, които се бунтуват срещу буржоазната средна класа. С този стил показват напълно различен начин на живот.

Използват се естествени материали, текстил и всякакви заемки от различни екзотични култури. По отношение на цветовете на 2018 в интериора, както и миналата година, не винаги изборът е един цвят, но винаги той е представен с колекция от подходящи за комбиниране цветове. И понеже една от тенденциите в дизайна на кухни ще са цветните шкафове, тези комбинации със сигурност ще са ви полезни.

Възползвайте се от всички тези идеи, за да имате една вдъхновена година и дом, който да ви доставя радост и усещане за благополучие. Това най-лесно може да се осъществи с участието на дизайнерите на IIKO DESIGN.