Съвременното жилище, проблемите и принципите, които съпътстват неговото правилно изграждане, функциониране и развитие се превръща във все по-актуална тема. Нуждата от задълбочени анализи по темата е продиктувана от бурното развитие на дизайна за жилищен интериор в последните години в България. Този фактор се явява като естествена реакция на прекалено дългия застой, в който се намираше обществото от гледна точка на разбиранията и начина на възприемане на дизайна, налаган от стандартни унифицирани решения и ограничения в избора на свободния потребител.

Неразделна част от жилището, разбира се, се явяват мебелите. Като част от жилището те са повлияни от горепосочените фактори, които неминуемо  дават своето отражение и върху промяната и развитието им. Едни от най-бързо развиващите се мебели в съвременния жилищен интериор са кухните и стаите за гости. Те заемат една важна по своята същност част от мебелировката предназначена за интериора на дома.

Кухните и стаите за гости са може би едни от най-интерпретираните стаи в жилищната интериорна среда, които най-пряко отразяват социалния статус на обитателите, естетически вкус, комфорт на обитаването или търсено емоционално въздействие, като в същото време участват активно в пространствената художествена интерпретация на интериорното пространство. Жилищния интериор се развива по различен начин през отделните исторически епохи, съпътствали развитието на човечеството. Върху тези промени винаги са оказвали влияние различни социално-икономически, психологически, религиозни или йерархични фактори.

В исторически план жилищната среда се е променяла спрямо нуждите на обитателите в него през дадена епоха. За да бъдат правилно прилагани принципите за изграждане на удобна и комфортна жилищна среда трябва да бъдат анализирани и познавани проблемите, които изникват по време на процеса на проектиране и изграждане на дизайн идеята. Стремежът към комфорт и удобство в зоните за почивка и отдих е основна предпоставка за постигането на вътрешно спокойствие и душевен мир в обитателите чрез физическата отпочиналост.

Колкото по-сложен и забързан става живота ни, толкова повече се учим да ценим простота в нещата. Затова харесваме изчистените и добре подредени малки градски жилища. Собствениците на апартаменти си представят своя дом семпъл и изчистен и уникален по някакъв негов начин.

Да се намери баланса е най-важното нещо. Обикновено жилището носи характерните черти на неговите обитатели. Често в интериора се използват различни декорации, като вида на обзавеждането се затопля с мекото излъчване на дърво. Стена украсена с рисунка внася жизнерадостно усещане в цялото пространство.

С ПОМОЩТА НА „ИИКО” МОЖЕТЕ ДА ОБЗАВЕДЕТЕ ЖИЛИЩЕТО СИ КРАСИВО И УДОБНО.

Основни фактори, с които се съобразяваме при изработката на интериорния дизайн:

Функции на жилището

Има значение дали това е постоянно жилище или вила, която се посещава само за почивка и отмора през почивните дни. При различните случаи избраният интериорен дизайн и обзавеждане, ще бъдат различни. За постоянното жилище е много важен балансът между удобство и практичност, а за вилата от особено значение са всички малки удобства предразполагащи към почивка и нестандартни развлечения.

Големина на семейството и начин на живот

Важно е да се знае колко души ще живеят в жилището, на каква възраст са, какви са интересите им, планират ли семейството да нараства, обичат ли гости и партита или предпочитат тихи и уединени занимания. Благодарение на подобна информация се създава проект при осъществяване на които да се чувствате удобно и спокойно.

Бюджетът, с който разполагате

Разполагаме с производствена база, в която изработваме мебели по поръчка. Работим и с най-добрите фирми за мебелни плоскости и мебелен обков в Европа. Цветовете и текстурите, между които можете да избирате при нас са изключително много. Затова можем да създадем и реализираме интериорен дизайн и обзавеждане на жилища, както с големи, така и с по-малки бюджети, без да правим компромис в качеството.

Отделната личност има изградена своя представа за собствено жилище – вид, площ, интериор, и т.н. Влияние оказва възрастта, упражняваната професия, социалното положение, стилът на живот, организацията на свободното време, психологическата характеристика на индивида и на семейството му, нуждите, възможностите, желанията, модата, и др.

Освен това различните нации, отделните култури на малцинствените групи в дадена държава, имат свои стойностни критерии. И още – хората от града и селото също по различен начин си представят собствения дом.

В крайна сметка решаваща роля изиграва семейството с възприемането на живота като цяло и окончателният избор се оформя от финансовите възможности.

С помощта на „ИИКО” можете да осъществите интериор, който да е  красив, удобен, който да пасва на вашия начин на живот. Нашият екип от професионалисти при създаване на интериорен проект за обзавеждане на Вашето жилище ще ви консултира по време на всеки етап от работния процес, което включва:

 – изработка на идеен проект и 3D визуализация

 – проектиране, производство и монтаж на обзавеждането

 – помощ при избор и закупуване на електро уреди от нашият електронен магазин

Разгледайте страницата ни за обзавеждане на хол.

Заповядайте в нашето дизайнерско  студио – София, ул. Перник 121 /ъгъла с бул. Стамболийски/ или се обадете на националният ни телефон  0700 20 028, за да обсъдим как ще изглежда вашият дом.

ОБЗАВЕЖДАНИЯ ОТ „ИИКО“ МОНТИРАНИ НА РЕАЛНИ КЛИЕНТИ:

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.