СЪВРЕМЕННОТО ЖИЛИЩЕ – СЪЩНОСТ И ПРИНЦИПИ НА НЕГОВОТО ОБЗАВЕЖДАНЕ

Съвременното жилище, проблемите и принципите, които съпътстват неговото правилно изграждане, функциониране и развитие се превръща във все по-актуална тема. Нуждата от задълбочени анализи по темата е продиктувана от бурното развитие на дизайна за жилищен интериор в последните години в България. Този фактор се явява като естествена реакция на прекалено дългия застой, в който се намираше обществото от гледна точка на разбиранията и начина на възприемане на дизайна, налаган от стандартни унифицирани решения и ограничения в избора на свободния потребител.

Неразделна част от съвременното жилище, разбира се, се явяват мебелите. Като част от съвременното жилище, те са повлияни от горепосочените фактори, които неминуемо  дават своето отражение и върху промяната и развитието им. Едни от най-бързо развиващите се мебели в съвременното жилище са тези за кухните и стаите за гости. Те заемат една важна по своята същност част от мебелировката, предназначена за интериора на съвременното жилище.

Кухните и стаите за гости са може би едни от най-интерпретираните стаи в съвременното жилище , които най-пряко отразяват социалния статус на обитателите, естетически вкус, комфорт на обитаването или търсено емоционално въздействие, като в същото време участват активно в пространствената художествена интерпретация на интериорното пространство. Жилищният интериор се развива по различен начин през отделните исторически епохи, съпътствали развитието на човечеството. Върху тези промени винаги са оказвали влияние различни социално-икономически, психологически, религиозни или йерархични фактори.

В исторически план жилищната среда се е променяла спрямо нуждите на обитателите през дадена епоха. За да бъдат правилно прилагани принципите за изграждане на удобна и комфортна среда в съвременното жилище, трябва да бъдат анализирани и познавани проблемите, които изникват по време на процеса на проектиране и изграждане на дизайн идеята. Стремежът към комфорт и удобство в зоните за почивка и отдих на съвременното жилище е основна предпоставка за постигането на вътрешно спокойствие и душевен мир у обитателите чрез физическата отпочиналост.

Съвременното жилище - идеи от ИИКО

Красиви мебели за модерен дизайн на съвременно жилище!

Колкото по-сложен и забързан става животът ни, толкова повече се учим да ценим простотата в нещата. Затова харесваме изчистените и добре подредени малки градски жилища. Собствениците на  съвременното жилище си представят своя дом семпъл, изчистен и уникален по някакъв негов начин.

Да се намери балансът е най-важното нещо. Обикновено съвременното жилище носи характерните черти на неговите обитатели. Често в интериора на съвременното жилище се използват различни декорации, като вида на обзавеждането се затопля с мекото излъчване на дърво. Стена, украсена с рисунка, внася жизнерадостно усещане в цялото пространство.

С ПОМОЩТА НА „ИИКО” МОЖЕТЕ ДА ОБЗАВЕДЕТЕ СЪВРЕМЕННОТО ЖИЛИЩЕ КРАСИВО И УДОБНО.

 

ОСНОВНИ ФАКТОРИ, С КОИТО СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН НА СЪВРЕМЕННОТО ЖИЛИЩЕ   

Съвременното жилище: Неговите функции 

Има значение дали съвременното жилище е постоянно или вила, която се посещава само за почивка и отмора през почивните дни. При различните случаи избраният интериорен дизайн и обзавеждане на съвременното жилище ще бъдат различни. За постоянното жилище е много важен балансът между удобство и практичност, а за вилата от особено значение са всички малки удобства, предразполагащи към почивка и нестандартни развлечения.  

Съвременното жилище: Големина на семейството и начин на живот 

Важно е да се знае колко души ще живеят в съвременното жилище, на каква възраст са, какви са интересите им, планират ли семейството да нараства, обичат ли гости и партита или предпочитат тихи и уединени занимания. Благодарение на подобна информация се създава проект за съвременното жилище, при осъществяване на които да се чувствате удобно и спокойно.

Свежи идеи за съвременно жилище

Съвременното жилище – предложение за интериор на спалня!

Съвременното жилище: Бюджетът, с който разполагате 

Разполагаме с производствена база, в която изработваме мебели по поръчка за съвременното жилище. Работим и с най-добрите фирми за мебелни плоскости и мебелен обков в Европа. Цветовете и текстурите за съвременното жилище, между които можете да избирате при нас, са изключително много. Затова можем да създадем и реализираме интериорен дизайн и обзавеждане на съвременното жилище както с голям, така и с по-малък бюджет, без да правим компромис в качеството.

Отделната личност има изградена своя представа за съвременното жилище – вид, площ, интериор, и т.н. Влияние върху тази представа за съвременното жилище оказват възрастта, упражняваната професия, социалното положение, стилът на живот, организацията на свободното време, психологическата характеристика на индивида и на семейството му, нуждите, възможностите, желанията, модата, и др.

Освен това различните нации, както и отделните култури на малцинствените групи в дадена държава, имат свои стойностни критерии за съвременното жилище. И още – хората от града и селото също по различен начин си представят съвременното жилище.

В крайна сметка решаваща роля изиграва семейството с възприемането на живота като цяло и окончателният избор на съвременното жилище се оформя от финансовите възможности.

Идеи за съвременно жилище

Осъществете идеите си за съвременно жилище с помощта на ИИКО!

С помощта на „ИИКО” можете да осъществите интериор на съвременното жилище, който да е  красив, удобен и да пасва на вашия начин на живот. Нашият екип от професионалисти при създаване на интериорен проект за обзавеждане на Вашето жилище ще ви консултира по време на всеки етап от работния процес, което включва:

– изработка на идеен проект и 3D визуализация на съвременното жилище

– проектиране, производство и монтаж на обзавеждането за съвременното жилище

– помощ при избор и закупуване на електроуреди от нашия електронен магазин

Разгледайте страницата ни за обзавеждане на хол.

Заповядайте в нашето дизайнерско  студио – София, ул. Перник 121 /ъгъла с бул. Стамболийски/ или се обадете на националния ни телефон  0700 20 028, за да обсъдим как ще изглежда вашият дом.

ОБЗАВЕЖДАНИЯ НА СЪВРЕМЕННОТО ЖИЛИЩЕ ОТ „ИИКО“, МОНТИРАНИ НА РЕАЛНИ КЛИЕНТИ:

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка за съвременното жилище, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.

Полезни връзки:

СЪВРЕМЕННОТО ЖИЛИЩЕ – СЪЩНОСТ И ПРИНЦИПИ НА НЕГОВОТО ОБЗАВЕЖДАНЕ

ОСНОВНИ ФАКТОРИ, С КОИТО СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ ПРИ ИЗРАБОТКАТА НА ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН НА СЪВРЕМЕННОТО ЖИЛИЩЕ

ОБЗАВЕЖДАНИЯ НА СЪВРЕМЕННОТО ЖИЛИЩЕ ОТ „ИИКО“, МОНТИРАНИ НА РЕАЛНИ КЛИЕНТИ:

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.