СТИЛ, МАТЕРИАЛИ, МЕХАНИЗМИ И РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ЕДНА КУХНЯ

Интериорът на дома е огледало на естетическата и духовна нагласа на собственика. Кухнята е най-важното помещение в един дом. Тук се приготвя храната. В кухнята се храним и изкарваме съществена част от времето си. Ето защо обзавеждането е провокация пред всеки.

В кухнята трябва да ни е едновременно комфортно, практично, забавно, уютно, да радва очите ни, да е красиво и модерно.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ СТИЛ, МАТЕРИАЛИ, МЕХАНИЗМИ И РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА КУХНЯТА?

Ремонтът на кухненското помещение включва няколко основни етапа. Ако искаме да си спестим време и средства и да не правим компромиси с удобството и функционалността на кухнята, проектът за кухненските шкафове трябва да е първия етап от ремонтните работи.

Изборът и поръчката на кухненските шкафове също е съвкупност от последователни стъпки.

Елате в нашето дизайнерско студио и вижте мострите на живо. Пипнете материала, от който са изработени. Отворете всички врати и чекмеджета, за да разберете разликата между различните механизми.

Проект на кухненското помещение – Много често допускана грешка е първо да се направи ремонт на електро и ВиК инсталациите и след това да се премине към проектиране на кухненското помещение. Всички схеми за електрическата и ВиК инсталация направени от нас улесняват работата и само трябва да ги подадете към вашия майстор, който да ги изработи точно.

Уредите в кухнята – Всяка предварителна стъпка усложнява и ограничава проектирането. Затова и уредите в кухнята се купуват от нас след изработката на проекта. Проектантът, съобразявайки се с вашите желания за функционалност на уредите и визията на кухнята, предлага най-доброто решение.

Сравнение на различни модели кухни – Бърз начин за ценово сравнение на различни модели кухни, изработени от различни материали, е да бъде сравнена цената на една и съща конфигурация с базови механизми при различните модели кухни . Така най-бързо и лесно ще получите представа за разликите в цените при различните кухни.

При нас в ИИКО получавате изключително подробна калкулация, от която можете да се ориентирате какви механизми и материали желаете да използваме, което определя и крайната цена на Вашата кухня. Възможностите в това отношение са изключително големи.

КУХНИТЕ ИИКО

За да бъде кухнята максимално функционална и удобна важно е да знаете, че трябва да планирате кухнята си така, че да се движите свободно между хладилника, мивката и печката. Това ще улесни много работата и движенията в кухнята.

Права кухня

Този тип кухня обикновено се използва в малки помещения. Разпределението концентрира всички уреди и работни зони в една права линия.

Този вид кухня е чудесно решение за по-малки пространства. Всичко се намира само на една ръка разстояние. Много популярно кухненско разпределение, което може да се приложи в почти всеки дом. Лесно може да се допълни в последствие с кухненски остров или подвижна работна маса, което може да открои лесно визуално кухненския кът от основната жилищна площ

Г-образна кухня

Кухненското обзавеждане се разполага на две съседни стени, като обикновено, хладилникът и фурната са в двата противоположни края, а мивката е в центъра на събитията. Кухнята с Г-образна форма осигурява достатъчно пространство, за семейства, които обичате да имат гости.

Този вид кухня е много адаптивна кухненска форма за всякакви помещения. Подходяща е и за малки пространства, тъй като може да бъде доста функционална

Едната страна на кухнята може да служи като разделителна стена в по-големи помещения. Перфектна форма за добавяне на кухненска маса или остров в центъра

Добро решение за помещения с преход от кухня към трапезария

П – образна кухня

Когато пространството позволява, П-образната кухня е отличен избор. В това ще ви уверят както специалисти, така и немалко потребители. Причината е, че работата, в така организиран кът, е максимално оптимизирана. Всичко е на една ръка разстояние, а излишните движения са сведени до минимум.

От гледна точка на обзавеждането, собствениците избират П-образен кухненски модул, който позволява практично разпределение на отделните зони в помещението.

Впечатление прави, че тук правилото за работния триъгълник е спазено изцяло и зоните за миене, готвене и съхранение са на една ръка разстояние от всеки ъгъл на помещението.

Цвета на кухнята е тъмно дървесен, което на фона на светлият плот и белите уреди създава усещането за елегантност.

В следващата разработка белите кухненски шкафове от горният ред създават илюзията, че се намираме в по-просторна стая, а иноксовите уреди внасят блясък в дизайна.

За да се допълни иначе семплия облик на помещението, дизайнерите са поставили светли кухненски плотове, които освен невероятно удобни, са и изключително лесни за почистване. Долният ред с цвят бордо създава елегантност на интериора.

На следващия „3D ренд“ червеният цвят създава повече предизвикателство, като вкарва известна доза емоционалност в дизайна на обзавеждането. И тук плота е светъл и контрастира на червените вратички на шкафовете.

В тази разработка дизайнерите са се спрели на по-агресивният червен цвят, защото помещението е по-голямо и позволява тази волност.

Въпреки че П-кухните са по-добри по отношение на организираността, тези с Г-образна форма ще продължат да имат голямо приложение в немалко домове.

Комбинацията между бяло, червено и черно може да се каже, че класика в жанра.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.