КАКВО Е ВАЖНО ДА СЕ ЗНАЕ ПРИ СРЕЩА С ПРОФЕСИОНАЛЕН ДИЗАЙНЕР НА МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА

Правилното подбиране интериора на даден дом е задача, която определя дали ще е удобно в него.

Най-важният момент, който ще определи всичките последващи действия, е изборът на стил. Трябва да се потърсят предварително всички възможни опции и едва след това да се направи правилен избор..

Дори да се ангажира добър дизайнер за помощ трябва да се зададе определена посока за развитието на неговите идеи. Само с правилен избор на стил може всяка стая да се превърне в място, което ще радва и пълни с жизнена енергия.

Въпросът за рационалното използване на пространството е много важен. Дизайнерите в на ИИКО могат помогнат за избора на мебелни конструкции в съответствие с вкусовете и избрания стил.

ПРАВИЛА НА КОМПОЗИЦИЯТА ПРИ ПРОЕКТИРАНЕ НА МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА

Добрият дизайнер знае, че не е достатъчно само да се избере паркет и тапет, както и да се накупят лампи и мебели. Важно е стаята да не се превърне в клон на магазин за мебели.

КАК ПРАВИЛНО ДА СЕ ИЗГРАДИ СТАЯ С МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА

Всички елементи в интериора трябва да бъдат свързани логично, като се избере кое е най-подходящо от различните варианти на дизайн: симетрия, асиметрия, ритъм, доминантен, статика, динамика и съгласно избраната опция да се проектира пространството. Композицията е вид свързване на различни части като цяло в единно пространство в съответствие с определена идея, която съставя формата. Разгледайте и нашата страница за мебели по поръчка.

Симетрия

Комфорт или функционалност? Къщата винаги отразява индивидуалността на собственика и служи като място за отдих. Ето защо комфортът и функционалността са сплетени в него. Важно е да създадете своя собствена история, като се напълни дома с аксесоари и мебели, които отразяват настроението на собственика. Мебели с мека текстура, богати цветове, ъгли за работа, големи прозорци и висок таван, много светлина и въздух, за да се получи усещане за свобода и лекота. Симетрията е разположение на еднакво разстояние от всички онези елементи, които са разположени спрямо оста, която е избрана. Обикновено хората възприемат симетричната композиция като хармонична и подредена. Работата е там, че екстравагантните стаи с наклонени стени, остри ъгли и вълнообразни повърхности не влияят на психиката по най-добрия начин. Човекът по своята същност е симетричен. И благодарение на това човек винаги се стреми към огледален интериор. Трябва да се помни, че балансираният интериор не е само два дивана, инсталирани един срещу друг. Важно е да се получи баланс в мащаба и тона. Не е нужно да се говори за симетрия, ако шкафовете са различни по размер и форма.

Асиметрия

Според структурата си асиметрията е противоположна на симетрията. Именно поради тази причина тя предизвиква безпокойство у всеки човек. Жилищният интериор не е място за експерименти. Ето защо дизайнерите съветват да се планира симетрично пространството, като просто се въведат асиметрични композиции в него, като се използва декор. Така че може да се играе с мащаб, съчетавайки светли и тъмни повърхности, както и ярки цветове с приглушени нюанси. Ако все пак се иска да се създадете асиметрична подредба на мебели трябва да подчертаете центъра на композицията. Тя може да бъде или камина, или група лампи. Най-често асиметричният интериор се определя от архитектурата на пространството, като первази, заоблени стени и т.н.

Ритъм

Ако симетрията се характеризира със спокоен баланс на всички елементи, тогава ритъмът е движение, разширено до безкрайност. Ритъмът може да бъде зададен поради многократно повторение: вертикално (арки, колони) или хоризонтално (фризове, корнизи и колани). В интериорния дизайн ритъмът може да бъде зададен с помощта на няколко мебели. Интересен трик да се наруши ритъма е като се поставят няколко еднакви бели стола и един цветен. Трябва да се знае, че ритъмът може да не се възприеме и цветът да избледнее в очите на зрителя.

Доминантен

Доминантът се превръща във визуален център на композицията. Тя е тази, която привлича погледа и едва след това човек пристъпва към разглеждане на останалите обекти. Доминиращият елемент може да бъде мащабен или цветен. И въпреки че подчинява всички други предмети на себе си, той трябва да бъде свързан с други елементи в композицията. Иначе цялото изображение може просто да се разпадне. Следователно цветовата доминанта трябва да се поддържа благодарение на подобни нюанси в текстила и аксесоарите. Не трябва да се създава илюзията за «визуален център» казано твърде буквално. Не е необходимо да се поставя доминиращ обект в центъра на стаята.

Статика

Статиката предполага липсата на извити повърхности и диагонални линии. Тази композиция в интериора се основава на преобладаването на хоризонтални елементи, като тежки дълбоки дивани и ниски шкафове. Благодарение на това интериорът става стабилен и клякащ. Статичните интериори се описват в термини като стабилност.

По-често става въпрос за пространствата, издадени в класически стил. Но статичният интериор не става синоним на скучен интериор. Важно е да се експериментират с аксесоарите и декора..

Динамика

Елементите на движението се поставят в стая, в която се събират шумни компании. Използват се елементи с ясни геометрични форми и асиметрична подредба, за да се изрази динамиката в интериора. Ще трябва голямо количество свободно пространство, както и диагоналната посока на оформлението на плочки или настилки. Впечатлението за стремеж нагоре и лекота се създава от преобладаването на вертикални линии.. Най-често такива интериори са направени в модерен стил..

Какъвто и стил да се избере и без значение към какви трикове се прибягва, когато се подрежда интериор, трябва да се помни, че натрупването на много различни неща в дадена стая на подсъзнателно ниво затруднява мислите.

В просторна стая, където всичко си има място, а ненужните неща са напълно скрити от гледката, човек мисли много по-лесно и се нуждае от по-малко време, за да се отпусне и да се възстанови.

Ето защо трябва много внимание при избора на интериор!

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.