Спалнята е идеалното място за развихряне на всякакви фантазии, в буквалния и в преносния смисъл! Когато човек блажено се излежава сутрин, замаян от хубавите сънища, които са го споходили през нощта или пък вечер, когато най-после се отдава на заслужена почивка, е най-склонен да мечтае и рисува в съзнанието си фантастични сюжети!

Самата спалня като помещение може да бъде обект на проява на различни интериорни фантазии, които да предадат повече уют и романтика в атмосферата.

Много е важно, когато стигнете до обзавеждането на спалнята да дадете воля на всичките си фантазии. По-практично настроените обитатели ще заложат вероятно на функционалността и на същото място ще предпочетат да има повече рафтове или отворени полици – за книги, сувенири или каквото още преценят.

Разбира се, като много предпочитан вариант за декорация, а и по-голяма функционалност в посока осветление, все повече в последните години се наложиха окачените тавани, които се разработват като цяла сюжетна линия със своите продължения  – цветово оформени конфигурации обединяват тавана със стените в помещението.

Предлагаме ви няколко идеи, с които ще превърнете спалнята си в интимно място, което предразполага към ласки и секс. Дизайнерите твърдят, че сините тонове в интериора на спалнята успокояват, отпускат и свалят напрежението след натоварения работен ден. Въпреки схващането, че синьото е студен цвят, специалистите по обзавеждане смятат, че той засилва взаимния интерес. Затова и светлосините и сини оттенъци са най-приемливи, когато става въпрос за създаване на еротична атмосфера.

Правилното осветление в спалнята е гаранция за уютна атмосфера. Най-добрият вариант е мекото дифузно осветление, което ще освети най-уютните ъгли, ще скрие недостатъците в стаята и ще подчертае достойнствата ви. Дизайнерите съветват да използвате комплексно осветление от няколко източника.

За да създадете благоприятна интимна обстановка в спалнята, трябва да обърнете внимание и на дизайна на таблата на леглото. Според Фън Шуй, формата на мебелите в спалнята трябва да е заоблена и мека. Ако таблата на леглото е с окръглени форми, енергията „Чи“ ще циркулира плавно из цялото помещение.

Спалното бельо и сексуалното въображение се възбужда не само от червения цвят, но и от качеството на бельото. Меките копринени чаршафи, естествената кожа и велурът създават приятни усещания, които засилват желанието за секс. Приятните на допир материи могат да се използват и при тапицерията на мебелите, килимите и завесите.

СПАЛНИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ ДИЗАЙНЕРИТЕ ОТ IIKO DESIGN СА ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МЪЖЕТЕ ОБИЧАТ С ОЧИТЕ, А ЖЕНИТЕ С УШИТЕ:

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.