Леглото, блаженството и отвъд щастието.  Живота под завивките говори много за хармонията във връзката ви.

В спалнята се случват много неща, като не става дума само за похотливите занимания. Затова е много важно да сте наясно със собствените си навици преди и по време на сън, както и с навиците на човека до вас. Мястото, където спите е изключително интимна територия и случките в нея разкриват много за това как се развива връзката ви.

Начинът по който се събуждате, лягате или спите заедно показва как се чувствате заедно, способни ли сте на компромиси и дали можете да поставите желанията на другия пред своите собствени.

И така, Ние от ИИКО решихме да се пъхнем под завивките, за да ви разкрием какво се случва между тях:

Какво показва позата както спите? Мислите си, че докато си лягате, се стараете само да се настаните удобно, но не е съвсем така. Начинът, по който се разполагате в леглото, разкрива много от подсъзнателните ви мисли и чувства.

Лице в лице – Дъхът на единия докосва другия… и не само – телата ви образуват нещо като кръг, което показва колко сте близки и колко спокойно се чувствате в присъствието си. На сутринта обаче внимавайте за лошия си дъх…

Гушнати – Не може да се спи спокойно, когато буквално си увит около друг човек, но ако все пак ситуацията е такава, значи ти избираш физическата близост вместо собственото си удобство. А това е знак за дълбока интимност.
Бонус: Сексът в такива случаи е чудесен!

С гръб един към друг – Ако се случва напоследък, би могло да означава, че се отдръпвате един от друг. Но ако е така от самото начало, вероятно става дума за две независими личности, които няма нужда да са залепени постоянно, за да се чувстват щастливи.

Докосвайки партньора с ръка или ходило – Така му демонстрирате, че любовта ви без съмнение е жива. Ако сте забелязали, че в последно време го правите по-често, може да сте гузни и по този начин търсите близост отново.

Трябва ли да си лягате ядосани?

Да! Когато сте уморени, обикновено ставате свръх емоционални. Наспете се и премисллете всичко на свежа глава. Леглото, блаженството и отвъд щастието

Ритуали за лека нощ

След напрегнат ден, единственото, което искате, е да се търкулнете под завивките и сладко да заспите. Предлагаме ви обаче няколко съвсем простички, но важни ритуали, които да имате предвид, за да поддържате връзката си на ниво.

  • Измислете си ваши думички за „лека нощ”, които да си казвате всяка вечер – дори съвсем простичкото „Сладки сънища!”.
    ● Погалете се по косата.
    ● След като угасите лампите, споделете един на друг как е минал денят ви.
    ● Поне 2 минути се галете нежно по гърба или ръцете.
    ● Целунете се нежно преди да се обърнете и да заспите.

Разбира се от изключителна важност е удобството на леглото и атмосферата, която създава спалнята. За това когато се проектира обзавеждането и цялостният интериор е най-добре да се допитате до професионалисти, които знаят много повече от вас как това  се прави.

За тази цел спокойно можете да се доверите на дизайнерите на компанията ИИКО.

СКРИТИТЕ ТАЙНИ НА СПАЛНЯТА

Какво се случва зад вратите на спалнята, знаят само домакините. И така трябва да бъде. Спалнята е островът на спокойствието, тишината и уединението.

И на хилядите малки удобства, които превръщат заспиването, събуждането и подготовката за деня в удоволствие.

Една спалня никога не е само място за сън. Тя приютява в себе си и място за четене, за обличане, за почивка, а понякога, макар да не ви препоръчваме да го правите, и за работа.

Всичко това не трябва да отнема от въздуха в помещението, особено ако нямате възможност да обитавате дворец.

Важното е да подберете мебели, които предлагат различни решения за съхранение, като в същото време стаята не изглежда претрупана.

Легло с чекмеджета ще осигури място за зимните и летните завивки, за допълнителните възглавници и за всички онези дрехи, които не носите всеки ден. В таблата на леглото също се крие неподозиран потенциал за събиране на вещи.

Там можете да сложите книгите, които четете в момента, рисунките от децата и дори красива плетена кошница с бельо.

Друг хитър начин за скриване на много вещи е леглото в повдигащ механизъм. Така се открива цял „подземен“ свят, в който да намерят място сезонните дрехи, завивките и каквото още ви хрумне.

Накрая само спускате матрака си отгоре и хаосът тайнствено изчезва.

И последен съвет, преди да ви оставим да разгледате галерията ни с различни предложения за малката спалня: изберете бели цветове и блестящи повърхности.

Те отразяват светлината и правят спалнята да изглежда по-голяма.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.