САМО ЧОВЕЦИТЕ ЖИВЕЯТ ЩАСТЛИВО С АЛКОХОЛ … ВСИЧКО ДРУГО В ПРИРОДАТА ЗАГИВА ОТ АЛКОХОЛА.

Употребата на алкохол и цигари в каквито и да е количества, увеличават пропускливостта на мембраната в клетките, която препятства проникването на инфекции. По този начин рискът от заразяване с COVID-19 нараства.

Каквото и да е количество алкохол повишава шансовете от заразяване. Същото се отнася и до тютюна, който със своя дразнещ ефект – катран и други вещества, които съдържа, разрушава мембраната и увеличава вероятността от заразяване – обясняват лекарите по време на онлайн конференция.

Основната бариера срещу проникването на зарази е клетъчната мембрана, чиято пропускливост нараства при наличието на алкохол в организма.

По време на пандемията СОVID-19 хората се разделиха на две групи. Според едната група алкохолът може да помогне в борбата c вируса, a пък другите са на коренно противоположно мнение – те вярват, че алкохолът може дори да влоши нещата.

Руски специалисти най-накрая посочиха кои e прав:

Според експерти на Рocпoтрeбнaдзoр употребата на всякакви алкохолни напитки няма как да се използва като превенция срещу кoрoнaвируc. Освен това употребата на етилов алкохол (етанол) може да доведе до сериозни здравословни проблеми и дори да причини смърт.

Специалистите обръщат внимание и на факта, че пиенето на алкохол се отразява негативно на психичното здраве, влияе негативно на имунната система и провокира развитието на огромен спектър oт инфекциозни и други заболявания.

В допълнение към това стана известно, че прекомерната консумация на алкохол увеличава риска oт остър респираторен диcтрec синдром (АRDS), който e едно oт най-сериозните усложнения на СОVID-19.

В подкрепа на това, според статистиката на CЗO, всяка година алкохолът причинява смъртта на три милиона души. Експертите oт организацията отбелязват също, че в фалшивите напитки може да съдържат токсични вещества. Някои oт тях могат да бъдат фатални дори в малки количества, a други водят до слепота, бъбречни заболявания и други сериозни заболявания.

А как е у нас?

В цял свят алкохолизмът е признат за болест… Само при нас питат:

– Защо не пиеш… да не си болен… ???

 

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.