Редно е да гледаме на ремонта и обзавеждането като на инвестиция, която ако добре можем да организираме би могла да ни служи поне десет и дори повече години. Успехът в обзавеждането например се дължи на правилния подбор на мебели. Оразмеряването, организацията и оптимизирането на пространството най-добре би извършил интериорния дизайнер. Той ще ви посъветва и как да разположите мебелировката, така , че освен красив домът да бъде и достатъчно функционален сам по себе си.

Ако смятате, че не можете да си позволите такъв специалист надникнете в интернет и разгледайте различните блогове или електронни списания за обзавеждане и форуми за да си набавите интересни идеи. Не е необходимо да имате специални умения за да прецените дали даден вид обзавеждане и дизайн ви харесват. Вкусовете на хората са различни и това да намерите правилното попадение изисква време, което да отделите и се позанимаете с този въпрос.

Бъдете изобретателни, защото дори и с избора на обзавеждане, човек може да научи доста неща, които да сега не са му били известни. Съобразявайки се с нуждите на семейството си ще видите как от предизвикателство обзавеждането на дома може да се превърне в удоволствие.

Съчетавайте цветовете балансирани. Един от най-често срещаните и предизвикващи интериорен кич неща са именно претрупаността от различни нюанси. Ако стаята е разделена на отделни кътове можете да си позволите това, но ако не, избягвайте шареният и натрапчив ориенталски акцент. Този съвет е по-скоро за тези, които предпочитат модерното и съвременно обзавеждане където цари повече минимализъм и изчистеност в интериора. Не е нужно да сте професионалисти за да усетите, че цветовете могат не само да успокояват, но и да дразнят сетивата. В едно практично обзавеждане търсете хармонията и практичността. Достатъчно е това, което виждате да Ви носи усещане за уют и да бъде функционално за хората, които обитават дома.

Когато вече сте готови с избора ще се наложи да се обърнете към мебелен производител, който да произведе и монтира онова, което сте си избрали. В процеса на разговорите ще получите почти безплатно ценни съвети, от които ще разберете дали онова, което сте си избрали ще ви върши работа или не.

Веднага можем да добавим, че в нашият шоурум и дизайнерски център, София ул. Перник №121 / ъгъла с бул. Стамболийски, близо до пазара Димитър Петков/ и национален телефон 0700 20 028,

непрекъснато идват хора, които са се постарали да сътворят някакви идеи в съзнанието си, които като се доработят с помощта на дизайнер от ИИКО добиват съвсем приличен и функционален вид. Трябва да знаете, че процеса на разговори с търговците и дизайнерите на компанията често са доста дълги и могат да продължат със седмици, по някога и месеци, защото вариантите са изключително много. Но ако сте се постарали да разберете какво искате това улеснява работата и забързва процеса.

Предлагаме няколко примера за обзавеждания произведени от ИИКО за да се убедите какво е нивото и че нашата компания предлага реални неща, а не картинки като някои дизайнерски фирми, клиенти на които често идват при нас.  Често се налага да преработим техните така наречени проекти, защото във вида в който са направени няма как да бъдат произведени:

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.