Формите в пространството заемат част от него, като визуално взаимно си взаимодействат. Пространството в рамките на едно жилище е ограничено. Границата, която трябва да се преодолее са фантазията, ума и съзнанието. Затова е необходимо да спрем да търсим отговори, а да ги намираме, защото те съществуват. Това е същността на модерното изкуство.

Кант дефинира естетиката на красивото и на възвишеното, като поставя между тях отчетлива разграничителна линия. Според него, красивото се отнася до формата на предмета, в която той е ограничен. Това е естетика, която се регулира от вкуса. Върху нея стъпва класическото изкуство, обвързано в същността си с „чувството за красиво“. Модерното изкуство се базира на естетиката на възвишеното.

Цветовете се използват за създаване на илюзия за пространство. С осветяването на цвета, изчезват ръбовете и линиите на елемента. Получава се впечатлението, че се увеличава разстоянието. Силните цветове се използват за елементи, които са напред, а студените цветове за елементите във фонов режим.

В закритото пространство интериора се оформя от сложени композиции, в които има мебели, аксесоари и други елементи, без които това пространство би било празно и незавършено. То ограничава дизайнера със своите размери, като същевременно има много изисквания, които трябва да се поставят, за да бъдат изпълнени.

Живота в едно съвременно жилище, обзаведено в модерен стил се състои от различни превъплъщения. Ярки експлозии на различни цветове и смели съчетания на форми преобразят характера на дома чрез колорит, който не може да бъде подминат.

Същевременно трябва да знаем, че не стените и мебелите правят дома, а хората, които живеят в него, с техните предпочитания, решения, интереси, занимания, движения, планове, мечти, идеи, емоции, стил и т.н. Ако се замислим какво е мъдростта на живота ще видим, че докато търсим щастието извън себе си, никога няма да го намерим. То е в нас и ако сме умни трябва да се потопим в него.

Домът е място за формиране на спомени и съхранение на вече отминали ценни моменти. Всички се стремим да го организираме така, че да се чувстваме комфортно и в най-висока степен да представя нашия личен вкус и стил на живот. Това е място за смели мечти и амбициозни планове. Място за споделяне на мигове с близки хора.

Жилището, обзаведено по наш образ и подобие, предлага идеалната среда, която да ни направи истински щастливи. Интериорният дизайн е много повече от избор на мебели и напасване на цветове. Чрез него се решават далеч по-сложни проблеми. Чрез добрият дизайн може да се извлече максимума от вътрешните пространства, чрез идеи както за художественото им оформление, така и за функционалната организация в тях. Така се подобрява средата на обитаване, което неминуемо се отразява върху качеството на живот и личния емоционален баланс.

В тази връзка от IIKO DESIGN предлагаме поредица снимки на произведени и монтирани обзавеждания при наши клиенти. За пореден път искаме да покажем, че в IIKO не произвеждаме картинки, а реални мебели и обзавеждания.

Основното усещане, което внушават тези разработки е модерна изисканост, дизайнерски вкус и виждане. Дизайнерите на IIKO DESIGN създават визията за пространството като балансирана среща на емоции и комфорт.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.