Почтеност, морал, прозрачност – не са само думи, а и действителност. Нашата компания се е ангажирала да ги направи неразделна част от своята стопанска дейност. В ИИКО, този ангажимент е отразен в дейностите на всяко ниво, всеки ден. От намаляване на риска до стриктното спазване на законите и разпоредбите в страната.

Спазването на законите е вградено в нашите личностни характеристики и е видимо в нашите усилия за намаляване на риска, процеса на вземане на етични решения и политиката за корпоративно управление.

Защото ръководството на ИИКО пламенно вярва, че постигането на правилните резултати, спазвайки законите на страната и морала като цяло е единственият начин да се прави бизнес? Защото така постъпват истинските лидери.

Вестник „Сънди експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания пишат, че добродетели, като честност и почтеност е по-вероятно да бъдат наследени от майките, докато куражът и мързелът се считат за наследство от бащите.

Проучването разкрива, че бащите предават на потомците си академичния талант, интелекта, спортния талант, но също така и гнева, лошите си привички и нетърпеливостта.

От майките е по-вероятно да бъдат наследени страстта към живота, ентусиазмът и разсеяността, както и склонността към тревожност и несигурност. Жените също така оказват влияние върху усета за стил на децата.

Не трябва да се заблуждаваме – честността в бизнеса носи загуби, но е безценна. Как се прави честен бизнес в България? С достойнство, увереност и истина.

Усъвършенствайки представите си за света и за това, как функционира той можем да бъдем по-полезни на клиентите, защото познаваме по-добре процесите и виждаме по-добре пътищата, по които да се постигат целите. С динамиката на информацията и този натиск за прозрачност днес истината и почтеността имат все по-голямо значение.

Ако вие държите на честния бизнес и на ценностите, които се намират в дефлация в наши дни, заповядайте при нас. Колкото и висока да е цената в сравнение със сивата икономика. Наградата от него е, че сте помогнали на страната да подобри социалната политика и условията за живот. И ако на вас ви се случи нещастие ще можете да разчитате на солидарност, без да се чувствате притеснени, че се ползвате от това.

Почтеността в бизнеса без съмнение носи тактически загуби, но в дългосрочен план е безценна. Определено тя е донесла на ИИКО много удари под кръста, но в същото време, в най-неочаквани моменти и по най-странен начин, нещата са се подреждали така, че сме оцелявали.

Почти 25 години от началото, хората в нашата компания получават парите си навреме, осигуряват се на реалната си заплата; клиентите ни винаги са получавали това, за което са плащали; стремили сме се да развием пазара, да уважаваме конкуренцията и да се учим от нея. Не сме идеални, но имаме принципи, които не пристъпваме. Точно затова искаме да бъде разработен „Етичен кодекс на мебелните производителите“ у нас.

Надяваме се, че все повече хора разбират, че успехът на един бизнес зависи от средата, в която той се развива. Затова натискът да се пазят определени правила, ще става все по-голям. Познаваме не малко хора, които дават мило и драго да изчистят името си.

Трудностите са задължителна част от живота. Те не съществуват, за да се отчайваме, разстройваме, депресираме, а за да се усъвършенстваме, да развиваме духа си, креативността си, да виждаме по-добре стойностните неща. Нямаме никакви вътрешни драми с трудностите. За нас истинското движение напред е точно това, което минава през трудности. Истината е свобода за нас и уважение към другите.

В основата на успеха стоят няколко прости правила:

 – Винаги разполагайте с качествена, точна и навременна информация! Познавайте това, което искате да управлявате, променяте, развивате!

 – Бъдете точни към всичко – към хората, с които работите; към тези, за които работите; към тези, които искате да увлечете по идеите, стоките, услугите, които предлагате.

 – Не се стремете към успех на всяка цена – загубите са естествена част от бизнеса! Учете се от всеки и от всичко!   Никога не се отказвайте!

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.