Всеки иска красив, удобен, модерен и стилен хол или казано по друг начин всекидневна стая, в която да посреща гостите, да почива със семейството или просто да се отпусне пред телевизора или с хубава книга в ръка.

Често обаче представите ни не отговарят на крайния резултат – дали поради неправилно планиране, прекалено бледи или силни цветове, а може би и лошо осветление.

Дневната е мястото, където вие и вашето семейство прекарвате най-много време. Там посрещате гостите си и със сигурност ви се иска интериорния дизайн на това пространство да бъде наистина стилен и комфортен. Ако сте решили, че е време за промяна, то първото и най-важно нещо, когато създавате цветовата схема за дневната е да изберете цветовете, които ще подхождат на вашето обзавеждане и на вашата същност. Важно е да знаете, че именно цветовете са свързващия елемент, който създава хармонична атмосфера и може да направи един интериор наистина завършен.

Ще споделим с вас някои от цветовете, които са най-популярни и предпочитани за дневната през тази година:

Бяло

Никога няма да сгрешите, ако заложите на бялото в интериорния дизайн на вашия дом. Белият цвят е определян като част от неутралните тонове, които винаги са актуални. Все пак да не забравяме, че белият цвят е в основата на така популярния напоследък скандинавски стил. Със сигурност, той ще придаде модерна и семпла визия на всекидневната, но винаги мислете как да добавите цветни акценти чрез аксесоарите и текстила на мебелите, за да не получите една по-скоро стерилна атмосфера.

Жълто

Това е един изключителен цвят, който внася топло и слънчево настроение в пространството. Според това какво усещане искате да придадете на вашата дневна, зависи и това дали жълтият цвят ще бъде по-интензивен или по-мек. В действителност жълтото е достатъчно интензивно и е препоръчително да го комбинирате с неутрални тонове, като най-много му отива сивото и черното.

Синьо

Синият цвят във всичките му нюанси ще бъде сред водещите тенденции през тази година. Именно поради тази причина няма да сгрешите, ако заложите на небесно сини нюанси. За да бъде завършена вашата дневна можете да изберете мебели с по-тъмни цветове и да добавите акценти с по-топли тонове. По този начин ще постигнете баланс между по-хладните и топли цветове в интериорния дизайн на вашия хол.

Розово

Това е изключително нежен и успокояващ цвят, който обаче не всеки би се осмелил да избере за своята дневна. Комбинацията му с белия цвят е изключително добра и създава много приятен и нежен баланс.

Мента

Ментово-зеленият цвят е един от най-популярните нюанси в последно време и е масово предпочитан от собствениците на съвременни жилища. Той придава на помещението едновременно винтидж усещане и успокояваща атмосфера.

Тюркоаз

Създайте свежа и хармонична атмосфера във вашата дневна като заложите на цвят тюркоаз. За целта може да изберете няколко нюанса синьо-зелено, които да комбинирате.

Сурови текстури

Тенденцията, която е популярна в интериорния дизайн сега и ще продължи да бъде през следващата година, е индустриалният стил, който се основава на оставянето на сурови текстури на показ. Покажете бетонните или тухлени стени – без да ги боядисвате, криете или трансформирате!

ПРИМЕРНИ ПРОЕКТИ

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.