За разликите между телата на жените и телата на мъжете можем да говорим до утре. И все пак трябва да знаем някои неща за женското тяло, които са малко известни, а много интересни. Мислим си, че знаем всичко, но всъщност има толкова много още да научим…

 1. Диаметърът на косъма при жените е два пъти по-малък, отколкото при мъжете.
 2. Оргазмът на жените трае по-дълго от този на мъжете.
 3. Жените мигат два пъти по-често от мъжете.
 4. Жената е много по-привързана към мъжа, отколкото мъжа към нея. Затова жените по-силно се стремят да създадат семейство. Това е свързано както с повишените нива на окситоцин, така и с факта, че жените са с по-добре развити части на мозъка (вентрална кост, паравентрикуларно ядро и предна част на мозъка), отговарящи за привързването.
 5. Повечето жени никога не са изпитвали вагинален оргазъм, а само клиторен.
 6. Когато жените забременеят, по тялото им се появява окосмяване на места, типични за…
 7. Корпус калосумът в женския мозък е по-дебел, отколкото при мъжете и с 30% повече връзки. Ето защо жените са по-добри в изпълнението на много задачи едновременно.
 8. На езика на жените има повече вкусови рецептори.
 9. При жените са повече рецепторите за болка, но поради естрогена, блокиращ възпалителните процеси, те като цяло по-добре я понасят.
 10. Жените са по-добри от мъжете в различаването на цветове, тъй като цветоотделянето е пряко свързано с Х-хромозомата.
 11. Женската кожа е 10 пъти по-чувствителна от мъжката.
 12. Женските гърди не съдържат мускулни тъкани.
 13. В мускулите и гласните струни на жените има повече еластин, отколкото колаген. Затова те са по-гъвкави.
 14. Жените много по-добре от мъжете разграничават звуци с висока честота.
 15. Електрическата активност на женския мозък намалява само с 10% по време на сън. Затова жените спят по-леко.
 16. Жените са по-добри от мъжете в разграничаването на нюансите на сладкото.
 17. Жените се ориентират в пространството по-лошо от мъжете. Успоредно паркиране се отдава на 82% от мъжете, при 71% – от първия опит. При жените резултатът е плачевен. Само 22% могат да направят това, като 2/3 от тях ще го направят не от първи опит.
 18. За речта при жените отговарят два мозъчни центъра. Една жена без труд произнася до 8 000 думи на ден, използва до 3 000 звуци и до 10 000 невербални сигнала. Същите показатели при мъжете са два пъти по-ниски.
 19. При жените от раждането обонянието е развито по-добре, отколкото при мъжете.
 20. При 80% от жените едната гърда (обикновено лявата) е по-голяма от другата.
 21. При жените е по-добре развито периферното зрение. При мъжете – тунелното.
 22. Женски гърди реагират на температурата. От топлината стават по-меки, а зърната се увеличават.
 23. Времето за настъпване на женски оргазъм е от 10 до 20 минути. При мъжете средно са необходими само четири минути.
 24. Женската шия е много по-подвижна. Затова при повикване жената обръща само глава. Мъжът обикновено обръща цялото тяло.
 25. Плешивостта е рецесивно свързана с Х-хромозомата, затова мъжете я наследяват от майките си.
 26. Поради наличието на две Х-хромозоми при жените те по-рядко страдат от усложнения и хронични заболявания.
 27. Жените плачат средно от 30 до 64 пъти в годината, а мъжете – само от 6 до 17 пъти.
 28. 30% от жените изпитват страст към неядливи неща по време на бременност.
 29. Повишените нива на хормоните прогестерон, кортизол и естрадиол, особено по време на овулация, засилват при жените безпокойството и усещане за опасност. Затова жената интуитивно по-добре усеща евентуална заплаха.
 30. Всеки набран от жената килограм увеличава теглото на гърдите с 20 грама. Валидна е и обратната зависимост.

Пет женски части от тялото, които жените могат да мразят, но мъжете да обичат

 1. Гърдите – Често жените мразят ли гърдите си? Мислят, че са прекалено големи, малки или пък имат странна форма? Следващият път, когато сте с любимия си, го попитайте какво най-много харесва в тях. Неговият отговор може да ви изненада.
 2. Коремчето – Противно на популярното вярване, мъжете не се интересуват дали жената има плочки на корема или не. Той обича коремчето такова, каквото е.
 3. Дупето – Някои мъже си падат по-пищни дупета, докато други обичат малките. Дори да си мислите, че вашето не е идеално, партньорът ви е доволен от размера му.
 4. Вагината – Признайте си, че сте изследвала вагината си с огледалце, за да видите как точно изглежда. Може да смятате, че не е достатъчно естетична, но за партньора ви е важно не как изглежда, а какво символизира.
 5. Краката – Чудили ли сте се някога защо сексапилните жени по телевизията и филмите винаги са в къси поли и токчета? Тези зони са много чувствени и еротични. Ако искате да разберете колко точно, просто облечете пола, обуйте високи обувки и вижте реакцията на половинката си.

Ако искате да разгорещите връзката си, попитайте партньора си какво харесва и обича в тялото ви и наистина се вслушайте в думите му. Може би ще намерите нова увереност в себе си и ще започнете да цените повече тези части, които преди сте мразели.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.