ГЕШЕВ ДИСКРЕДИТИРА „ИКОНАТА“ РУМЕН РАДЕВ. СМЪКНА ОРЕОЛА МУ НА „БОРЕЦ ЗА ЗАКОННОСТ“. НО ДЕСИСЛАВА РАДЕВА ПРОДЪЛЖАВА ДА НАГЛЕЕ…

Автор: Недялко Недялков

Десислава Радева злъчна в 2 часа посред нощ във фейсбука си:

„Една приятелка звъни от два часа, няма да вдигна. Държавната измяна дебне отвсякъде…“

Приятелката да не би да е Галя Прокопиева?

Аз на мястото на почитаемата госпожа Радева нямаше да си правя плоски шегички, а щях да се замисля – от висотата на положението си и от нуждата да проявя отговорност и сериозност. Тази жена обитава някакъв свой омагьосан свят, време е да излезе от него.

Още в началото на мандата на Радев писах, че в крайна сметка тя ще му изяде главата. Още като видях, че се ожениха насила, по спешност, по целесъобразност, за да запушат устата на критиците си.

Знам, че звучи битово, жълто, но това е положението. Като в оперетата на Офенбах „Хубавата Елена“ – „Той е мъж на жена си, мъж на жена си…“ И нямаше да е такъв проблем, ако не ставаше дума за президентската двойка на републиката.

Оперетата постепенно деградира във водевил, а сега търпи нови жанрови метаморфози – към трагикомедия отива работата.

Вземете, па се смирете! Чудили сте се как да покриете проверката на КПКОНПИ за конфликт на интереси, сговаряли сте се с шефа на ВВС да укривате документи, а сега се изкарвате жертви на „репресия“ и „подслушване“.

Корнелия Нинова днес правила циркове в НС – долу ръцете от президента, той е смел, няма да му запушите устата…

Каква уста, бре, стрино? С какво е толкова смел твоят любимец? Казвал „истини“? Нищо не казва, отговаря баналности, саботира държавата, налага вето на инат, навежда се на Кремъл, лобира за частна компания, праща държавна охрана на благоверната си, докато е на шопинг за роклички, чуди се как да прикрие гафа, че я е пробутал на два трудови договора във ВВС и е плащал квартирата й от държавния бюджет…

Това са всичките му „геройства“, с това се изчерпва смелостта.

Няма как да мине номерът, че Радев е мъченик на „режима“ на Бойко Борисов и Иван Гешев. Някакъв велик дисидент, бунтар, съвест народна. При него всичко е толкова дребно, битово, заядливо – важно му е да се държи за фустата на жена си – сакън нещо да не се обиди…Дреме му за страданията на българина или националния просперитет.

Повече светлина си пожела президентът, и сега прожекторът го освети какво представлява. Колко струва моралът му.

Корупция навсякъде, обича да назидава той.

Навсякъде, да. И на „Дондуков“ 2. Защото той е част от проблемът, не решението му.

Не знам дали СРС-тата са достатъчно основание за импийчмънт. Компетентните органи ще преценят. Знам само, че Румен Радев е окончателно десакрализиран като нравствен модел. Вярва ли още някой, че той е всеотдаен борец за законност?

Престоят на този човек в политиката оттук нататък би бил тежък компромис.

СРС-АФЕРАТА С ПРЕЗИДЕНТА! Ето как Румен Радев спасява себе си и Десислава Радева след сигнала на ПИК – взима главата на Пламен Георгиев.

Автор: ПИК

Какво се случва накратко.

През март миналата година от ПИК подадохме сигнал до КПКОНПИ за конфликт на интереси на Румен Радев. През 2014 г., като командир на ВВС, той назначава любовницата си Десислава Генчева на два трудови договора във ведомството. В същото време бюджетът на ВСС плаща наема на квартирата на Генчева.

По това време двамата нямат брак, но съжителстват заедно, което е доказано от спомени на свидетели и снимки, които сме приложили.

КПКОНПИ, оглавявана от Пламен Георгиев, започва да разследва съвестно. Разпраща искане за предоставяне на документи по аферата до щаба на ВВС.

Именно оттогава са прихванатите със СРС разговори, които прокуратурата тиражира днес. Командващият ВВС генерал Стойков, в разрез с всякакъв морал и военна дисциплина, звъни на Радев да му разказва за искането на КПКОНПИ. И да съгласува с него отговора си до Пламен Георгиев. Предлага му да укрие документи. За да „изчисти“ президентската двойка“. Нарича проверката „простотии“. А Радев направо намеква, че ТОЙ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ще се заемат с отговора ОТ ИМЕТО НА ВВС.

Дотук виждам злоупотреба със служебно положение и търговия с влияние. И от двамата – Радев и генерал Стойков.

Междувременно малко след сигнала ни до КПКОНПИ стартира безпрецедентна атака срещу Пламен Георгиев в медиите на кръга „Капитал“, приближени до президента Радев заради тесните връзки на Десислава Радева с Галя Прокопиева. Георгиев е демонизиран покрай някаква тераса – обща част от кооперация, до която има достъп само през неговия апартамент.

Сега, в контекста на СРС-тата, можем да допуснем кой е вдъхновителят на атаката срещу Пламен Георгиев и кого ползва тя.

В резултат Георгиев подава оставка от КПКОНПИ, а няколко дни след неговото оттегляне в намален състав комисията решава, че няма конфликт на интереси при Румен Радев.

Какъв е изводът?

За първи път държавен глава на България попада в афера със СРС. Ситуацията е унизителна за Радев – той се сговаря по служба с командващия на ВВС с лична корист, за да прикрие прегрешенията си от 2014 г., когато назначава любовницата си на държавна работа. На практика президентът Радев укрива документи от комисията по антикорупция, което само по себе си е достатъчно основание веднагически и немедленно да даде оставка.

Ако има елементарно достойнство, разбира се.

Каквото няма.

Вторичният извод е, че бутафоркото Стойков на мига трябва да бъде уволнен от ВВС. Този тип служи на „Дондуков“ 2, не на българската армия и българския народ.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.