Модерният стил в интериора – същност и характеристики

“Модернизъм”  идва от “modernus”, което в превод от латински означава нов, съвременен.

Модерният стил в интериора датира от края на XIX век, като бързо и уверено навлиза не само в литературата и изкуството, но също така и в областта на архитектурата и интериорния дизайн на жилищата. През следващия век популярността му избледнява, но днес модерният стил в интериора отново е възобновен в цялата му прелест. Модерният стил в интериора е идеален за създаване на интериор на съвременни просторни апартаменти. Какви са характеристиките на модерният стил в интериора?

Модерният стил в интериора: Симетрия – Застъпниците на модерният стил в интериора отхвърлят строгите ъглови линии. Вместо това, те препоръчват естествени кривини навсякъде: в мебелите, предметите, декора. Традиционните правоъгълни врати се превръщат в изящни арки. Модерният стил в интериора приветства многостепенните тавани.

Модерният стил в интериора се характеризира с приглушени цветове и контраст. Обикновено модерният стил в интериора е доминиран от различни нюанси на кафяво, бежово и жълто, типични за природата. Често модерният стил в интериора съдържа черни (ковано желязо), сиви и бели (скали) цветове. Премийният цвят е благородният метал: орнаменти от бронз и злато.

Модерният стил в интериора 1

Модерният стил в интериора – предложение 

Модерният стил в интериора е изпълнен с цветя: флорални мотиви навсякъде: на завесите, на пода, по стените. Монофонични при модерният стил в интериора остават може би единствено мебелите и первазите.

Модерният стил в интериора: Декор – Традиционните декоративни елементи от модерният стил в интериора са направени от цветно стъкло. Тази традиция всели Луис Комфорт Тифани, който е известен като дизайнер, изпълняващ най-оригиналните стъклени предмети. Цветно стъкло присъства на полилеи и други декоративни елементи. В модерният стил в интериора са подходящи всички украшения, с необичайни усукани и причудливи форми. Това могат да бъдат статуи, старинни лампи с екзотични животни, красиви снимки. Много добре се вписват в модерният стил в интериора украшения, изработени от благородни и естествени материали.

Модерният стил в интериора: Мебели – За да се определи какъв вид мебели ще се вписват в модерният стил в интериора, е необходимо да се запомни, че той се отличава от другите. Необходими са плавни линии, приглушени цветове, флорални дизайни и качествени материали.

Модерният стил в интериора – красив есенен интериор

Модерният стил в интериора ще ви помогне да пренесете есенната атмосфера у дома си.

Есента е един от най-добрите сезони за преоткриване на модерният стил в интериора. Напълно естествено е, че през пролетта и лятото всички сме неустоимо привлечени от хубавото време и с нетърпение бързаме да избягаме някъде навън сред природата или поне на открито в градини и паркове.

С първите симптоми на есенния листопад и по-ниските дневни температури, фокусът на ежедневието се измества към уюта на собственото ни жилище, където бързаме да се приберем вечер след края на работния ден.

Модерният стил в интериора 2

Модерният стил в интериора – есенен интериор 

Всеки годишен сезон е очарователен по своему и би могъл да бъде сериозен източник на вдъхновение! Ако сте сред тези, които обичат да променят по нещо в домашния интериор, можете да прегледате нашите идеи, генерирани от модерният стил в интериора.

Това, което можете да видите сред нашите разработки за модерният стил в интериора, показани в сайта на компанията „iiko.bg“, е напълно възможно да използвате  като основа за сезонна декорация. Можете и направо да заимствате идея за цяла интериорна картина, отговаряща на модерният стил в интериора и нарисувана в характерните за есенната палитра меки земни тонове и огнени нюанси, които създават неподражаем уют.

По долу сме предложили редица идеи за модерният стил в интериора с есенни нюанси за дневни и трапезарии, тъй като на тяхната компания най-много се радваме в студените вечери, а на практика това означава, че есенната палитра визуално ще “стопли” и повиши нивото на комфорт и обитаване.

А ако не намерите точно това, което би ви донесло така търсеното вдъхновение, просто се огледайте навън – танцът на есенните листа вероятно ще ви го подскаже. При нужда се обадете на нашите дизайнери от IIKO DESIGN, за да Ви създадат интериор, вдъхновен от есенния сюжет навън. Дали ще изберете обзавеждане от предложените модели или ще създадем за Вас нов проект за модерният стил в интериора, в лицето на компанията ИИКО ще намерите надежден партньор.

Модерният стил в интериора 3

Модерният стил в интериора – за приятна атмосфера у дома 

Есента провокира модерният стил в интериора в кухните ИИКО

За да бъде кухнята максимално функционална и удобна, е важно да знаете, че трябва да я планирате така, че да се движите свободно между хладилника, мивката и печката. Това ще улесни много работата и движенията.

Модерният стил в интериора: Права кухня – Този тип кухня обикновено се използва в малки помещения. Разпределението, характерно за модерният стил в интериора, концентрира всички уреди и работни зони в една права линия.

Всичко се намира само на една ръка разстояние. Много популярно кухненско разпределение, свързано с модерният стил в интериора, което може да се приложи в почти всеки дом. Лесно може да се допълни в последствие с кухненски остров или подвижна работна маса, което може да открои визуално кухненския кът от основната жилищна площ.

Модерният стил в интериора: Г-образна кухня – Кухненското обзавеждане при тази разновидност на модерният стил в интериора се разполага на две съседни стени, като обикновено хладилникът и фурната са в двата противоположни края, а мивката е в центъра на събитията. Кухнята с Г-образна форма осигурява достатъчно пространство за семейства, които обичат да имат гости.

Модерният стил в интериора 3

Модерният стил в интериора – функционална и удобна кухня 

Модерният стил в интериора: П – образна кухня – При достатъчно пространство П-образната кухня е отличен избор, когато става въпрос за модерният стил в интериора. В това ще ви уверят както специалисти, така и немалко потребители. Причината е, че работата в така организиран кът, отговарящ на модерният стил в интериора, е максимално оптимизирана. Всичко е на една ръка разстояние, а излишните движения са сведени до минимум.

От гледна точка на обзавеждането, собствениците избират П-образен кухненски модул, който позволява практично разпределение на отделните зони в помещението и напълно отговаря на модерният стил в интериора.

Впечатление при тази разновидност на модерният стил в интериора прави, че правилото за работния триъгълник е спазено изцяло и зоните за миене, готвене и съхранение са на една ръка разстояние от всеки ъгъл на помещението.

Цветът на кухнята е тъмно дървесен, което на фона на светлият плот и белите уреди създава усещането за елегантност. Разгледайте страницата ни за обзавеждане на хол.

В следващата разработка на модерният стил в интериора белите кухненски шкафове от горният ред създават илюзията, че се намираме в по-просторна стая, а иноксовите уреди внасят блясък в дизайна.

За да се допълни иначе семплия облик на помещението, дизайнерите са поставили светли кухненски плотове, които освен невероятно удобни, са и изключително лесни за почистване. Долният ред с цвят бордо създава елегантност и е чудесно допълнение към модерният стил в интериора.

Модерният стил в интериора 4

Модерният стил в интериора – класически дизайн за кухня 

На следващият „3D ренд“ червеният цвят създава повече предизвикателство, като вкарва известна доза емоционалност в модерният стил в интериора. И тук плота е светъл и контрастира на червените вратички на шкафовете.

В тази разработка на модерният стил в интериора дизайнерите са се спрели на по-агресивният червен цвят, защото помещението е по-голямо и позволява тази волност.

Въпреки че П-кухните са по-добри по отношение на организираността, тези с Г-образна форма ще продължат да имат голямо приложение в немалко домове.

Комбинацията между бяло, червено и черно може да се каже, че е класика в жанра.

 

Полезни връзки:

Модерният стил в интериора – същност и характеристики

Модерният стил в интериора – красив есенен интериор

Есента провокира модерният стил в интериора в кухните ИИКО

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.