Есе: ИИКО

Всеки от нас има свой собствен свят, отразяващ неговите най-съкровени мечти, идеали и цели. Всички мечтаем да бъдем обичани и най-вече щастливи. Това са целите, към които се стреми всеки от нас. Хората сме различни, с различни характери. Постигаме целите си по различни начини.

Всеки нов ден е изпълнен с надежда за бъдещето. ЧОВЕКЪТ трябва да има определени мечти и цели, към които да се стреми постоянно. Светът е отражение на това, което искаме да сме, но все още не сме. Мечтите са, за да бъдат следвани и постигани, а не да стоят дълбоко заровени в нас. Няма по-голямо удоволствие от това да изпълниш едно свое съкровено желание и да се приближиш до идеала си. Това е нашият свят – съвкупност от мечти и цели, чакащи да бъдат изпълнени.

Далеч сме от мисълта, че всичко е добро в този свят. Ако няма зло, то доброто не би могло да бъде оценено. Свободата е друга важна част. Човекът има правото да бъде свободен и сам да избира света в който живее.

Често се оглеждаме около себе си. Виждаме много несправедливи неща, които искаме да променим. Въпреки лошата страна на света, който ни заобикаля, трябва да се обърнем към онези малки – весели моменти, които осмислят живота ни. При някои са повече, при други по-малко, но важното е, че ги има. Никой не е казал, че светът трябва да бъде променен от един единствен човек. Ако всички работим за това, то светът ни би станал по-добро място за живеене. Никой не може да каже на другия какво да прави, защото ние сами носим отговорност за действията си.

Човекът трябва да знае, че неговият свят е този, в който е избрал да живее. Това са неговите решения, интереси и начин на живот. Мечтите и целите го осмислят, а преследването им му дава желание за живот, от което се нуждае. Сам носи отговорност за това, което е направил. Важно е да се интересува и от другите, защото силно или слабо те засягат и него. Неговият свят е всичко, което го заобикаля, независимо дали е добро или лошо.

Щастлив е човекът, който знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето и какво да планира за бъдещето. Никой не може да живее живота си назад. Трябва да гледа напред – там го очаква бъдещето.

Миналото ни прави това, което сме: Да вярваме в себе си, защото сме се справяли с делата, които сме вършили. Миналото ни е научило дори на това, че виждайки различни противоречия сме наясно, че хората не се съгласяват лесно с каквото и да било, независимо дали става дума за политика, спорт или нещо друго.

Бъдещето е това, което прави човека. Дава представа какви искаме да бъдем след време, за разлика от това какви сме в момента. Действията ни сега зависят не от това какви сме били, а какви искаме да станем.

Миналото и бъдещето съществуват само в нашите мисли. Миналото вече го няма, бъдещето още не съществува. Независимо дали си спомняме за миналото или мечтаем за бъдещето, действието е сега. Само в настоящето можем да променим нещо в живота си – нито миналото, нито бъдещето са ни подвластни. Само в настоящето можем да бъдем щастливи, защото спомените за отминалото щастие ни навяват тъга, а стремежът към бъдещо щастие ни кара да живеем в тревожно очакване.

Често съществува усещането, че миналото е по-сладко от настоящето, че щастието е винаги скрито – в отминали моменти или в бъдещи.

С дизайнерските решения и разработки в ИИКО разказваме за настоящето. За това как можем да уловим приятното усещане и да го задържим. Настоящето е всичко около нас. Обзавеждането на  дома, в който живеем и офиса, в който работим играят важна роля при формиране на нашето чувство за щастие и удовлетвореност.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.