МEБEЛИ, КOИТO CЪЗДAВAТ КOМФOРТ И CТИЛ В ХOЛA

Холът e пряко отражение на дома ни. Той носи нашето усещане за комфорт, рeлaкc и хармония. Холът e кухня и трапезария едновременно. В хола „живеем“ и „дишаме“.

При дизайна на мебелите ИИКО и подразделенията IIKO THE CENTER /производство/ и IIKO DESIGN /дизайн център/ формите са изчистени. Затова се използват само най-добрите материали и квалифициран екип oт дизайнери. В дизайна може да видите усилията, които професионалистите отделят, за да създават съвременните тенденции, да държат на класическите стилове и да обръщайки внимание на реакцията на клиентите.

Съвременен стил – комфорт и функционалност

Отличителна черта на съвременния интериорен стил са изчистените линии и гладките, огледални повърхности без сложни детайли. Това обаче съвсем не означава, че атмосферата е скована и студена. Много свежи елементи и интересни дизайнерски решения придават комфорт и жизненост на интериора. В много отношения съвременният стил се припокрива с идеите на минимализма.

Съвременните домове се проектират така, че да предлагат колкото се може повече свободно вътрешно пространство. Популярни са стъклените стени, които предлагат изобилие от дневна светлина. Предпочитат се големите тераси; изключително много е наблегнато на екстериорните зони, които се разкриват чрез плавен преход между вътрешните и външни пространства.

Настилките са изработени от естествени материали, най вече дърво и мрамор. Чистият блясък на метала заменя традиционните декоративни елементи в съвременния интериор. Повечето модерни мебели имат метални детайли, изработени от стомана, никел или хром. Иноксът изцяло властва в кухнята и е заменил всички използвани досега материали и цветове.

Осветлението е важен елемент от съвременния дизайн, защото подчертава определени акценти в помещението. Вместо традиционния абажур са предпочитани лампички, вградени във стените, пода и шкафовете. В съвременния дизайн преобладават неутрални цветове. На почит е най-вече белия цвят, тъй като той успешно се комбинира с други цветове. Един или два акцента в помещението обаче трябва да са в живи, енергични цветове. Съвременният интериорен дизайн е семпъл, със запомнящи се детайли, който създава оптималното съотношение между комфорт и функционалност.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.