Хората винаги са били вдъхновявани от оптичната илюзия и начина да излъжеш окото. Затова не е учудващо, че много дизайнери инкорпорират тази илюзия в техни произведения и мебели. Не е лесно да създадеш нещо подобно, но някои автори са истински виртуози.

Съвременните дизайнери измислят какви ли не щури неща, за да привлекат вниманието на купувачите и да ги накарат да купуват техните продукти. Някои от аксесоарите за дома, които те създават, са не само практични, но и необичайни като дизайн, и дори използват умели трикове с оптична илюзия.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ МОДЕРНО ОБЗАВЕЖДАНЕ НА СПАЛНЯ

Макар че дневната е облика на почти всяко жилище, именно в спалнята сме в по-голяма част от денонощието. Това е кътчето, където започва и свършва нашия ден. Именно поради тази причина е изключително важно тази част от къщата да бъде идеална. Създадени са редица стилове, които са подходящи именно за спалнята. Наблегнете на съвременния декор от модерно обзавеждане, тъй като той е великолепен вариант за хората, които търсят простота и чистота. А сега прочетете няколко идеи за модерно обзавеждане за спалня.

Акцентирайте върху повече пространство

Направете, така че стаята да ви осигурява повече чувство за простор и свобода. Не поставяйте мебели, от които няма да имате нужда, заложете на простите и семпли неща. Като например, вместо огромен гардероб, бихте могли да поставите няколко шкафа с повече чекмеджета. Ако все пак ви трябва повече място за вещите си изберете голям гардероб, спалня с повдигащ механизъм и ракла. Има още много идеи, които ще ви помогнат да създадете повече място за съхранение на вещите ви. Така вие няма да нарушите хармонията в пространството на спалнята ви и ще бъдете доволни, че все пак сте намерите оптималното решение.

Експериментирайте и внесете повече цветови разкош

Цветовете в спалнята ви трябва да носят спокойствие, Релакс и хармония. С помощта на неутралната цветова гама, включваща нюансите като бяло, бежово и пастелно, можете да го постигнете. Това не трябва да ви спира да експериментирате с цветовете. Бихте могли да добавите няколко свежи акцента в червено, жълто или оранжево и да разчупите малко интериора, но те не прекалявайте, а само контрастирайте с цветовете.

Заложете на естествена светлина

Внесете повече светлина в спалнята, с помощта на големи прозорци. Преди всичко помислите и за уединението и това как да не излагате твърде много от личния си живот на показ. Поставете щори или завеси, които контрастират с интериора и ги използвайте в миговете, които искате уединение.

Без много детайли и акценти

Минимализъмът е фаворитът сред съвременното обзавеждане. Ето защо, когато купувате нова мебел или аксесоар се старайте да бъдат възможно най-изчистени. Поставяйте модели с изчистени линии и излишни декоративни акценти и като всеобщо правило не претрупвайте с  неща, които няма да използвате.

Поставете аксесоари, които ще разчупят скучната и сива атмосфера

Модерното обзавеждане на спалня не включва много аксесоари, а ако все пак ги има, те трябва да са част от цялостната декорация и да се открояват. Изберете нощно шкафче или малка масичка с интересна форма, която я прави единствена и неповторима, изцяло във вашия стил. Поставете красиви възглавници, а ако сте любители на арт изкуството не се колебайте и поставете вашата любима картина или скулптура.

СПАЛНЯ В НЕСТАНДАРТНО ПОМЕЩЕНИЕ

В ИИКО сме експерти в това да помагаме да се преминат границите на възможното чрез форма и функционалност. Работим с архитекти, дизайнери и строителни фирми, за да създадем красиви и функционални пространства. С всички средства комбинираме изискванията за масивна конструкция с основните елементи за добър дизайн.

Главната задача, която изпълняват професионалните дизайнери от IIKO DESIGN е осъществяване на разработки на интериора на помещения, които задължително да съответстват на индивидуалността на хората, който живеят или ще живеят там и да съответстват на  навиците и начина им на живот.

Всеки един  дизайнер търси правилната комбинация и съчетаване на основната линия на обзавеждането с детайлите от цялостния интериор. Както при обзавеждане на спалня е нужно да се обмисли добре къде да бъде леглото, така и в кухнята и всички останали помещения е желателно да се подбират мебели, които да се поставят на правилните места. Например да вземем дизайна на спалня:

Както е видно от дадения пример – спалня предназначена за наш клиент. Помещението е доста специфично и в случая фантазията и професионализма на дизайнера са от изключителна важност. Както коментирахме по-горе, тук вида и разположението на мебелите е основно при създаване на проекта.

По време на проектирането обикновено се създават различни варианти на проекта. В случая дизайнерът е предложил и втори вариант на гардеробната част и аксесоарите в помещението.

В заключение можем да кажем: Най-важните неща са бюджетът и вкусът на клиента. В IIKO DESIGN се стараем максимално да погледнем проекта през неговите очи, защото е много лесно да наложим вкуса си, но все пак това жилище няма да бъде обитавано от дизайнерите на компанията.

В процеса на проектирането може да се наложи да насочим клиента в правилната насока, ако видим, че нещата, които му допадат, не са подходящи за интериора или не си подхождат като цветове или материали, но никога не налагаме мнението си.

ПОТЪРСЕТЕ НИ НА ТЕЛЕФОН: 0700 20 028 ИЛИ НА АДРЕСИТЕ НА ШОУРУМИТЕ: СОФИЯ УЛИЦА ПЕРНИК №121  /ЪГЪЛА С БУЛЕВАРД СТАМБОЛИЙСКИ/ И КВАРТАЛ ВОЕННА РАМПА, УЛ. ПРОФЕСОР ИВАН ГЕОРГОВ №14А.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.