Хората винаги са били вдъхновявани от оптичната илюзия и начина да излъжеш окото. Затова не е учудващо, че много дизайнери инкорпорират тази илюзия в техни произведения и мебели. Не е лесно да създадеш нещо подобно, но някои автори са истински виртуози.

Съвременните дизайнери измислят какви ли не щури неща, за да привлекат вниманието на купувачите и да ги накарат да купуват техните продукти. Някои от аксесоарите за дома, които те създават, са не само практични, но и необичайни като дизайн, и дори използват умели трикове с оптична илюзия.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ МОДЕРНО ОБЗАВЕЖДАНЕ НА СПАЛНЯТА, КОЯТО ДА НЕ Е ИЛЮЗИЯ

Макар че дневната е облика на почти всяко жилище, именно в спалнята сме в по-голяма част от денонощието. Това е кътчето, където започва и свършва нашия ден. Именно поради тази причина е изключително важно тази част от къщата да бъде идеална. Създадени са редица стилове, които са подходящи именно за спалнята. Наблегнете на съвременния декор от модерно обзавеждане, тъй като той е великолепен вариант за хората, които търсят простота и чистота. А сега прочетете няколко идеи за модерно обзавеждане за спалня.

Акцентирайте върху повече пространство

Направете, така че стаята да ви осигурява повече чувство за простор и свобода. Не поставяйте мебели, от които няма да имате нужда, заложете на простите и семпли неща. Като например, вместо огромен гардероб, бихте могли да поставите няколко шкафа с повече чекмеджета. Ако все пак ви трябва повече място за вещите си изберете голям гардероб, спалня с повдигащ механизъм и ракла. Има още много идеи, които ще ви помогнат да създадете повече място за съхранение на вещите ви. Така вие няма да нарушите хармонията в пространството на спалнята ви и ще бъдете доволни, че все пак сте намерите оптималното решение.

Експериментирайте и внесете повече цветови разкош

Цветовете в спалнята ви трябва да носят спокойствие, релакс и хармония. С помощта на неутралната цветова гама, включваща нюансите като бяло, бежово и пастелно, можете да го постигнете. Това не трябва да ви спира да експериментирате с цветовете. Бихте могли да добавите няколко свежи акцента в червено, жълто или оранжево и да разчупите малко интериора, но те не прекалявайте, а само контрастирайте с цветовете.

Заложете на естествена светлина

Внесете повече светлина в спалнята, с помощта на големи прозорци. Преди всичко помислите и за уединението и това как да не излагате твърде много от личния си живот на показ. Поставете щори или завеси, които контрастират с интериора и ги използвайте в миговете, които искате уединение.

Без много детайли и акценти

Минимализъмът е фаворитът сред съвременното обзавеждане. Ето защо, когато купувате нова мебел или аксесоар се старайте да бъдат възможно най-изчистени. Поставяйте модели с изчистени линии и излишни декоративни акценти и като всеобщо правило не претрупвайте с  неща, които няма да използвате.

Поставете аксесоари, които ще разчупят скучната и сива атмосфера

Модерното обзавеждане на спалнята не включва много аксесоари, а ако все пак ги има, те трябва да са част от цялостната декорация и да се открояват. Изберете нощно шкафче или малка масичка с интересна форма, която я прави единствена и неповторима, изцяло във вашия стил. Поставете красиви възглавници, а ако сте любители на арт изкуството не се колебайте и поставете вашата любима картина или скулптура.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.