ЕЛСИ ДЕ УЛФ – СЪЗДАТЕЛКА НА ИНТЕРИОРНИЯТ ДИЗАЙН

Като се има предвид, че жената движи живота със цялото очарование и философия на любовта – над сивото ежедневие, над озлоблението, над низшите пристрастия, създавайки светлината в живота, не е никак учудващо, че точно жена дава началото на „ИНТЕРИОРНИЯТ ДИЗАЙН“, направлението, което стои в основата на дома и семейството.

В началото на XX век Елси де Улф определя модата в дизайна на дома – тя казва какви да са канапетата и мебелите на елита. На нея приписват началото на новата област – „ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН“.

Постепенно с времето всички разбират, че интериорният дизайн е сложно, но изключително завладяващо изкуство, което пленява ума около всички дребни детайли на жизненото пространство.

Търсенето на идеалното съчетание до най-малките подробности се превръща в истинско приключение с елемент на драма. Резултатът трябва да е перфектен – както за всеки от нас, така и за нашите гости.

Първата голяма поръчка на Елси де Улф е новият Colony Club – първият женски социален клуб в Манхатън, построен от архитект Станфорд Уайт.

Стилът  се фокусира около естествената светлина, отворените въздушни пространства и огледалата. Тя харесва  всичко, което е свързано с френския декор от XVIII век. Вкарва чрез проектите си природата в дома.

КУХНИТЕ ИИКО

За да бъде кухнята максимално функционална и удобна важно е да знаете, че трябва да планирате кухнята си така, че да се движите свободно между хладилника, мивката и печката. Това ще улесни много работата и движенията в кухнята.

Права кухня

Този тип кухня обикновено се използва в малки помещения. Разпределението концентрира всички уреди и работни зони в една права линия.

Този вид кухня е чудесно решение за по-малки пространства. Всичко се намира само на една ръка разстояние. Много популярно кухненско разпределение, което може да се приложи в почти всеки дом. Лесно може да се допълни в последствие с кухненски остров или подвижна работна маса, което може да открои лесно визуално кухненския кът от основната жилищна площ.

Г-образна кухня

Кухненското обзавеждане се разполага на две съседни стени, като обикновено, хладилникът и фурната са в двата противоположни края, а мивката е в центъра на събитията. Кухнята с Г-образна форма осигурява достатъчно пространство, за семейства, които обичате да имат гости.

Този вид кухня е много адаптивна кухненска форма за всякакви помещения. Подходяща е и за малки пространства, тъй като може да бъде доста функционална.

Едната страна на кухнята може да служи като разделителна стена в по-големи помещения. Перфектна форма за добавяне на кухненска маса или остров в центъра.

Добро решение за помещения с преход от кухня към трапезария.

П – образна кухня

Когато пространството позволява, П-образната кухня е отличен избор. В това ще ви уверят както специалисти, така и немалко потребители. Причината е, че работата, в така организиран кът, е максимално оптимизирана. Всичко е на една ръка разстояние, а излишните движения са сведени до минимум.

От гледна точка на обзавеждането, собствениците избират П-образен кухненски модул, който позволява практично разпределение на отделните зони в помещението.

Впечатление прави, че тук правилото за работния триъгълник е спазено изцяло и зоните за миене, готвене и съхранение са на една ръка разстояние от всеки ъгъл на помещението.

Цвета на кухнята е тъмно дървесен, което на фона на светлият плот и белите уреди създава усещането за елегантност.

 

В следващата разработка белите кухненски шкафове от горният ред създават илюзията, че се намираме в по-просторна стая, а иноксовите уреди внасят блясък в дизайна.

За да се допълни иначе семплия облик на помещението, дизайнерите са поставили светли кухненски плотове, които освен невероятно удобни, са и изключително лесни за почистване. Долният ред с цвят бордо създава елегантност на интериора.

На следващият „3D ренд“ червеният цвят създава повече предизвикателство, като вкарва известна доза емоционалност в дизайна на обзавеждането. И тук плота е светъл и контрастира на червените вратички на шкафовете.

В тази разработка дизайнерите са се спрели на по-агресивният червен цвят, защото помещението е по-голямо и позволява тази волност.

Въпреки че П-кухните са по-добри по отношение на организираността, тези с Г-образна форма ще продължат да имат голямо приложение в немалко домове.

Комбинацията между бяло, червено и черно може да се каже, че класика в жанра.

 

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.