Прекрасното в живота е навсякъде и зависи от очите на човека – Николай Хайтов

Какво е красотата? Къде можем да я открием? Отговорът е един красотата е навсякъде около нас и ако имаме очи за нея можем да я забележим дори и в най-незначителните неща.  Можем да я открием в изгрева и залеза, можем да я видим в усмивката на хората, с които се разминаваме на улицата – в детския смях на играещите деца,  можем да я усетим в песента на птиците и в слънцето, което ни гали със своите лъчи, та дори можем и да я открием в полъха на вятъра, можем да я открием в аромата на едно цвете, можем да я доловим в една картина, красотата може да бъде в благородната постъпка и в любовта. Защото красотата можем да я възприемаме с допир, слух, обоняние,  зрение, но тя е и усещане, което се усеща единствено и само със сърцето и душата. Красотата е в нашите души и нашите сърца. Ето защо красотата е навсякъде около нас и винаги можем да я открием ако искаме, защото тя е съвкупност от най-съвършени цветове и форми, тя е в нас и навсякъде около нас – в главите, в усмивките, в очите и душите ни.  Човек има достатъчно време през своя живот да търси и да открива красотата във всеки и във всичко, но не да я открива с очите си, а да я търси и да я намира с душата си. Дори в нашето ежедневие ние сме заобиколени с красота, много често това, което търсим е пред очите ни , то е пред нас, но просто ние нямаме очи, за да видим неговата красота или може би от забързаното ежедневие просто пропускаме да я забележим.

Всеки човек намира красотата в различни неща, за всеки човек красотата има различно значение.  Едни намират нещо за красиво, други  не го харесват. Така е и с интериорното проектиране – някои имат едни виждания са обзавеждането, а други виждат обзавеждането на дома си в друга светлина.

В ИИКО се опитваме да отворим съзнанието на нашите клиенти за красотата на нашите домове.

Колко често се отпускате от тревожни мисли? Дали позволявате да надделеят над усещането за удовлетворение и спокойствие.

Погледнете колко красиво е наоколо. Огледайте се. Погледнете природата, зеленината, която освежава сетивата, синевата, която дава простор на мечтите, водата, морето, океана, които са необятни като обичта.

И, когато се натъжавате понякога или сте на ръба да спрете да се борите, затворете очи и си спомнете гледката. Спомнете си усещането. И когато отворите очи, дори навън да вали, останете с нагласата, че времето зависи най-вече от състоянието на душата.

Бездействието понякога кара хората да си измислят проблеми. Направете нещо, нарисувайте картина, спортувайте, насладете се на хубава музика, почетете, изгледайте хубав филм, напишете няколко неща, които обичате много. И съживете способността и живеца у себе си.

Целунете човек, който обичате. Затворете очи и усетете всяко дихание и аромат. Вечеряйте. Усетете храната. Поглезете се. Визуализирайте мечтите

Представете си онези неща, за които мечтаете. И бъдете с енергия, която ще позволи точно на тях да се реализират. Излезте на балкона и си помислете днес с нещо надградихте ли съществуването си. Отнесохте ли се с обич и уважение към близките? Намерихте ли време да погалите с любов човека на сърцето? Казахте благодаря на себе си, за някое от качествата, които имате и с които обогатявате света? И най-вече себе си и близките.

Благодарихте ли за онова, което още ви кара да усетите омайната сладка тъга от дъждовните капки, топлината на уюта, и усещането, че отново ще изгрее слънце? У вас, навън, на лицето на любимите хора.

Животът е красив, когато домът ви е красив и уютен! Тук можете да разчитате на нас от ИИКО за да постигнете мечтаният дом. Домът където ще можете да изпитате описаните по горе усещания. А и повече защото приказката „ ДОМЪТ Е МОЯТА КРЕПОСТ “ не е случайна. Тя произлиза от реалният живот.

Възможно е да искаме да имаме по-голяма къща, партньорът ни да е по-привлекателен, внимателен и грижовен. Може да мечтаем и за по-добра работа. Понякога не всички мечти стават реалност. Щастието не е еднократно. То се състои от поредица моменти, преживявания, хора, житейски опит и т.н. Трябва да живеем с отворени очи и сърца, наслаждавайки се на настоящето по най-добрия възможен начин. Не е от значение дали сме сами, или имаме десетки приятели. Хубаво е да бъдем мили със себе си. Да се научим да държим на хората, които ни правят истински щастливи.

Понякога животът не е лесен и поставя на пътя много препятствия. Затова един от важните аспекти на живота е да внимаваме как се държим. Поведението е едно от най-ключовите неща, които ни помагат да бъдем себе си. То ни позволява да се изправим пред случващото се в живота с кураж и оптимизъм.

Позитивния начин на живот позволява да видим света със знанието, че има лоши и добри времена. Затова е важно да бъдем щастливи всеки ден от живота си. Трябва да знаем, че ако се откажем от щастието и задълбаем в негативните емоции, ще попаднем в капан, от който може и да не излезем.

Важно е да гледаме напред към хоризонта с надежда, като поставим себе си на първо място и се научим да обичаме всичко, което ни заобикаля, с чувство на смирение и простота.

Най-често, за да бъдем удовлетворени от живота, това зависи от околната среда в която живеем. В основата стои нашият дом и обзавеждането му. Точно тук се намесват опитните дизайнери, които могат да го превърнат в нещо, което ни вкарва в свят, който може да се обобщи с известния израз „ДОМЪТ Е МОЯТА КРЕПОСТ“.

Да вземем за пример кухнята, за която често се казва, че това е кабинетът на жената. Разбира се, за да не бъде превърната в нещо, което задължава домакинята да работи с неудовлетворение и нежелание, тя трябва да бъде обзаведена по подходящ начин. Гаранция, че кухнята ще удовлетвори изцяло изискванията ни, е изготвянето на проекта да стане с професионалното участието на дизайнери. Например, дизайнерите от IIKO DESIGN.

Показаните снимки в статията са от реализиран наш проект.

За да бъдем щастливи, трябва да разберем какво можем и какво не можем да приемем в живота. За да бъде щастлив, човек не се нуждае от много. Всеки, който смята, че щастието се изразява в банкова сметка с много нули или в арсенал от приятели, греши. Това, от което се нуждаем, е живот, изпълнен с достойнство и независимост, в който можем да се обградим с неща, които са реални и наистина ценим.

Понякога щастието може да се изразява в акт на смирение. С това искаме да кажем, че най-важното нещо е да знаем какво искаме. Трябва да бъде нещо, което можем да идентифицираме и да постигнем. Например за един ден да водим живот, в който правим неща, които ни удовлетворяват и ни карат да изпитваме гордост. Това е един от най-прекрасните подаръци, които можем да си направим. Всяко друго нещо ще се превърне просто в аксесоар, аспект или детайл, който може да внесе полза или усложнение в живота.

Да знаем какво наистина желаем от живота не е лесно. Изисква се да имаме житейски опит, за да можем да разполагаме с конкретни очаквания.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.