Щастието не може да се опише с думи, то е чувство. Когато се отърсим от всички лоши мисли и чувства, когато забравим за омразата и тревогата, когато отворим сърцата си, тогава разбираме какво е щастие. А ако сме и от късметлиите, то тогава ще имаме и някой, с когото можем да споделим щастието си.

Щастието е в малките неща. Ама онези най-най-малките. Щастието в аромата и вкуса на сутрешното кафе, в слънчевите лъчи, които те галят рано сутрин. То е в това да имаш верни приятели, с които да можеш да прекараш страхотно време. Щастието е да има на кого да кажеш „Обичам те“ и този някой да го вижда във всеки твои жест към него, без да му е нужно да го казваш на глас. Щастието е да чуеш „Обичам те” от този, на когото си подарил сърцето си. Щастието е в това да има с кого да споделяш моментите си… лоши и хубави.

 

Щастието е в чашата кафеЕсенно. Сезонът е синоним на меланхолия. Падащи листа. Топли шалове. Горещо кафе. Или чай. С мед, лимон и джинджифил. С аромат на уют. И вкус на дом.

Картината е измислена. Нямаме време да си стоим вкъщи и да пием по цял ден кафе. Няма го люлеещия се стол с вълненото одеяло от вдъхновяващите снимки, които споделяме в социалните мрежи. Има го само кучето, което по цял ден лежи само на дивана и ни чака да се приберем, за да му обърнем внимание. Има ни и нас – пиещи кафе на крак сутринта, преди да излезем за работа. За чай нямаме сили. Трябва ни кофеин, а не топлина, енергия, а не уют.

Приказките днес звучат по нов начин. Но прочитът на XXI век не отнема нито магията, нито очарованието им. Есента е все така вълшебна, макар и преминаваща през призмата на посивелия град. Любовта все още е любов – истинска и изпепеляваща. Щастието продължава да бъде мечтана дестинация. Утре отново сме на работа и ще бързаме да изпием поредното кафе сутринта, преди да се отправим към бързата подземна каляска. Но днес не мислим за това. Днес преследваме щастието, без да напускаме дома си. С димяща чаша в ръка, от която се носи аромат на липа. Щастието е чаша чай с мед, лимон и джинджифил. Щастието е чаша чай с момичето до мен….

ОСВЕН ВСИЧКО КАЗАНО ДО ТУК, ЩАСТИЕ Е ДА СИ ОБИЧАШ РОДИНАТА – НАШАТА БЪЛГАРИЯ!

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.