Всички обичаме да повтаряме по различни поводи крилатата фраза “Красотата ще спаси света”, но когато става въпрос за жилищни пространства, бихме могли да намерим и друго значение – че реализацията на красотата и хармонията ще ни спасят от сивотата в живота.

Разработката на интериорния дизайн започва след разговор с клиента, като се уточняват цветове, материали, стил, ценови диапазон за обзавеждането и други детайли.

След това дизайнерите представят идейна разработка за оформяне на пода, стените, тавана, разположение и модел на осветителните тела, съобразено с общото пространствено оформление.

Върху представения проект на база изискванията на клиента се нанасят промени. Процесът продължава до постигане на оптимален резултат и пълно одобрение.

В контекста на казаното представяме интериорно решение на всекидневна и спалня слети в едно помещение, намиращи се в апартамента на нашите клиенти Аделина и Благовест. Създатели на интериора са дизайнерите от студиото IIKO DESIGN.

Дизайнерите от IIKO DESIGN са избрали като тема на интериорното решение символа на дуализма Ин-Ян. Взаимодействието на противоположностите и тяхното хармонично равновесие, дървесно-тъмен под и светло обзавеждане, мрак и светлина, минало и бъдеще – това вечно противопоставяне се простира като идея на проекта, прониквайки във всяко едно ъгълче на интериора и екстериора.

Повечето декоративни елементи в интериора са проектирани индивидуално и умело вплетени в единна стилистична концепция.  Естествено, за да се получи търсения двуцветен модел, подовете са дървесно тъмни.

Големите прозорци са умишлено декорирани със съвсем леки, почти прозрачни завеси, за да не пречи почти нищо на свободното навлизане на естествената слънчева светлина.

Резултатът е твърде екстравагантно тълкувание на традиционното възприемане на архитектурата, напълно логично за място за отдих.

Този хол, пълен със светлина, уют и типична атмосфера, е перфектен пример за съвременен дизайн създаден от дизайнерите на IIKO DESIGN.

Спалнята, малко нетипично, е част от хола. При липса на други подходящи помещения в жилището това е единственото възможното решение. Съвсем естествено интериора на спалнята е продължение на този от всекидневната.