ВСЕКИ ОТ НАС ИМА РАЗЛИЧНИ ПРЕДСТВИ ЗА УЮТ И КОМФОРТ РЕАЛИЗИРАН В МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА

Всеки от нас има различни представи за уют и комфорт. Понякога в действителност представите са едно, а възможностите за реализация съвсем друго.

Едни хора харесват изчистения модерен стил, други си падат по непреходната класика, а трети – по колорита на провинциалния стил.

Модерния стил за обзавеждане на дневна зона има много вариации. Съществуват няколко  основни посоки, които основно го характеризират. Интериор в модерен стил не е стерилно минималистично и безлично пространство.

Основните белези на този стил са фини, деликатни и чисти линии и форми, чрез които дизайнерите се стремят да овладеят пространството, а не да изтъкнат на преден план предметите, разположени в него.

Най-отличителният елемент в модерния стил е точно линията, която е в основата на архитектурните детайли и е определяща за пространствените взаимодействия. Празните пространства в помещенията имат също толкова важно значение, колкото и тези, които са заети с мебели.

Когато има достатъчно пространство около елементите в интериора, те стоят като самостоятелни и завършени продукти.

Класическите шаблони и щампи, несъвместимите ексцентрични съчетания, крещящите и ярки цветове не са сред белезите на модерния стил.

ИНДИВИДУАЛНОСТ НА ИНТЕРИОРА ПРИ МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА

За съвременния модерен интериор са характерни всички тоналности на бялото, светло бежовото, тъмните нюанси на кафяво. Разбира се, за да се внесе динамика в тази спокойна цветова картина на помощ идват ярките акценти под формата на декоративни възглавнички, аксесоари и отделни детайли като пъстра картина или пано на стената, стол с оригинална визия и дизайн, килим в контрастни тонове и т.н.

Целта е да се изтъкне индивидуалността на интериора на дневната чрез различни негови съставни елементи.

Естеството на повърхностите също не е без значение – метал, лакирани дървени плоскости, дизайнерски керамични плочки са най-срещаните материали в модерния интериор.

Подовите настилки са най-често изпълнени от дърво или керамика, а килимите се използват, за да внесат доза уют и топлина в интериора на дневната.

Хромовият обков на мебелите, както и стъклото също са чест гост в интериорните решения за дневна зона – като техен контрапункт, противодействащ на тези “хладни” повърхности стоят дървото и интериорният текстил от естествен произход като кадифе, памук, коприна и кожа.

Ясните и чисти геометрични форми са типични за мебелите в съвременен стил. В повечето случаи те са тапицирани в бяло, черно или други неутрални тонове, но комбинацията с ярки тонове от цветовата палитра също е допустима, ако са налице останалите характеристики на модерния стил.

Малкото е повече –  това е основното послание на модерния стил. И въпреки липсата на разточителни декоративни елементи, разкошни украси и фрапантни флорални детайли, които са присъщи на други стилове, с повече усет и творческа нагласа и модерната дневна може да бъде комфортна и уютна!

Защото малкото не значи по-малко старание и усилия, но веднъж вложени, резултатът може да бъде много повече от очаквания!

Разгледайте нашата страница за мебели по поръчка.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.