ИНТЕРИОРНИ ПРИКАЗКИ ПРИ МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА

Интериорни приказки от есенната фея в цветовете на  многоликата есен

Природата с цялата си есенна прелест сякаш се противопоставя на неизбежно идващата зима. И ако заимстваме поне малко вдъхновение от нея, можем да експонираме цялата тази цветна щедрост в интериора на собствения ни дом. Да разкажем една есенна приказка на своето ежедневие като изберем от тази богата и толкова топла палитра.

Всеки годишен сезон е интересен и очарователен по свой начин и всеки може да се превърне в повод за вдъхновение. Зимата – с ясните си черно-бели контрасти, пролетта – с неповторимата си свежест на възраждащия се живот, лятото – със знойни слънчеви нюанси и морскосиня романтика, а есента …

Каква вълшебница е само есента, разказваща истинска цветна приказка чрез  златното сияние на ронещите се листа, топлото кафяво на изораните поля, охра, огнено червено, царевично жълто…

Идеите, които показваме, са също толкова многолики – като самата есен!

Някои съчетания в комбинациите са по-нежни и сдържани, други – по-ярки и смели. Но всяка от тях има свой чар – топъл и сгряващ като чаша стар коняк, ярък и опияняващ като младо червено вино, свеж и ласкав като все по-срамежливите слънчеви лъчи.

Червено в кухнята – Не можем да оспорваме по никакъв начин природните закони, колкото и да не ни харесва, че денят е все по-кратък, а нощите – все по-дълги.

Есенни багри в интериора палитрата от цветове на есенния художник. А точно чрез палитрата от цветове на есенния художник може да си откраднем още малко слънце и топлина, да повишим дори психологически комфорта в атмосферата на жилището си.

Дали ще бъде само един детайл в някой от есенните нюанси или фойерверк от няколко наситени цвята – изборът е изцяло личен.

КЛЮЧОВИ ЕСЕННО-ЗИМНИ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА

Няколко ключови есенно-зимни тенденции в интериорния дизайн – Разберете как да направите дома си по-уютен и модерен с помощта на тези ключови тенденции в интериора.

С понижаването на температурите и преобладаващото мрачно време се замисляме как пригодим дома си към новия сезон и да го направим по-уютен. Често именно есенно-зимния сезон развихря въображението на дизайнерите и те представят своите оригинални идеи. Ето защо ние ви предлагаме да внесете топлина и уют в дома си като се възползвате от четирите основни тенденции в интериорния дизайн през този сезон:

  1. Имитация на естествени материали. Техниката, която имитира естествени материали като мрамор, дърво или камък е една от задължителните тенденции този сезон, независимо дали е под формата на тапет, стенопис и т.н. . Красотата на тази тенденция се изразява в нейна гъвкавост и възможност да се приспособи към съществуващия интериор или пък да изпъкне като независим елемент.
  2. За пореден сезон среднощното синьо е предпочитан нюанс от интериорните дизайнери. Можете да го използвате като базов цвят за помещението, за да създадете богата и уютна обстановка или пък да поставите акцент върху него като добавите изтънчени аксесоари в модерния цвят. Наситеност и дълбочина постига комбинацията от тъмния нюанс и кадифената материя.
  3. Сред последните тенденции, които са използвани в бутиковите хотели по цял свят, е тъй наречения суров лукс – комбинация от екстравагантност и минимализъм, този тренд добавя шаби шик визия към скъпите и луксозни мебели. “Стари мебели” – това е асоциация, която мебелите от Шаби шик провокират.

Стилът “дрипав” (шаби) шик се появява в края на 80-те години на ХХ век. Негов автор е Рейчъл Ашуел, която започва да купува стари мебели от разпродажби и битпазари, за да обзаведе дома си. В крайна сметка домът й става толкова красив и уютен, че хобито й се превръща в работа, започва да отваря магазини за такива мебели, а стилът става доста популярен.

Основната цел в декора в дрипав (шаби) шик е да се създаде спокойна и непринудена атмосфера. Това се постига със стари или изкуствено състарени мебели, естествени материи и разнообразие от малки аксесоари, които са с асоциации от романтични времена.

Ето защо Шаби Шик е описван като по-романтичен и очарователен стил, който пленява със своите нежни пастелни цветове и свежо усещане в обзавеждането на интериора.

Той е невероятно изискан и приканващ, елегантен и приятен, изключителна комбинация от романтика и нежност, блясък и мекота. Мебелите и шаби шик аксесоарите внасят топлина и уют в интериорния дизайн.

Той умело комбинира елегантността и комфорт в една уютна обстановка. Старинните мебели, винтидж декори и различни удобни текстури го правят много привлекателен.

Днес ретро интериорите и в частност интериорният дизайн в Шаби Шик стил се е превърнал в абсолютна класика, която винаги ще бъде актуална и харесвана.

Тази тенденция преплита в себе си характер и елегантност. Базирана е върху идея естественият свят да се внесе в интериора. Вдъхновението се черпи от сама природа посредством материали, текстури и цветове. За да постигнете този стихиен стил можете да включите в интериора материали като мрамор, шисти или гранит в естествени цветове.

Разходете се из нашите идеи в сайта www.iiko.bg и заимствайте спокойно, ако откриете нещо, което ще отива точно на вашия дом. За да се радвате на есенната хубост или суровата зима, независимо от това кой сезон ни е посетил! Разгледайте и страницата ни за кухни по поръчка.

А ако не намерите точно това, което би ви донесло така търсеното вдъхновение, просто се огледайте навън – танцът на есенните листа вероятно ще ви го подскаже или се обадете на нашите дизайнери от IIKO DESIGN, за да Ви създадат интериор вдъхновен от есенният сюжет навън. Дали ще изберете обзавеждане от предложените модели или ще се създадем нов проект за Вас, в лицето на компанията ИИКО, ще намерите надежден партньор за неговото производство и монтаж.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.