Интериорния дизайн по много директен начин засяга живота на всички. На всякъде усещаме неговото въздействие. Всяко нещо около нас притежава своя дизайн.

В един или друг момент, всички ние ставаме интериорни дизайнери в ограничен мащаб. Когато купуваме каквото и да било, например мебели или решаваме как да аранжираме жилището си се сблъскваме с необходимостта да взимаме различни дизайнерски решения. Поради тези причини, интериорният дизайн ни засяга пряко.

Красиво декорираният интериор у дома, в офиса, във вилата, в магазина не само функционира добре, но също така създава, представя и отразява вътрешния свят на пространството.

Трите най-важни съставки на успешния дизайнерски проект са – функционалност, настроение и дух Наличието и на трите елемента е безспорна гаранция за професионалния почерк на добрия дизайнер.

Какво всъщност правим при проектиране вътрешното обзавеждане на една стая? Това е създаване на интериорен дизайн на вътрешна среда на това помещение с оглед на концепцията му. Интериора представлява вътрешната архитектура и обзавеждане на сградата.

Проектирането на интериорен дизайн включва:

 – Проект на функционалното разпределение на помещението с цел подготовка за правилна експлоатация и създаване на нормална жизнена среда.

 – Определяне ергономичността на отделните зони, както и на мебелите, които ще си взаимодействат в изграждането на цялостната концепция на обзавеждането.

 – Проект цветово решени, дизайн на мебели, видове материали, осветление, ел. и Вик.

Проектите се изграждат с помощта на специализирани софтуери. Един интериорен проект не може да бъде изграден правилно, без използването на триизмерни фотореалистични визуализации, които показват реално резултата от взаимодействието на избраните мебели, концепцията, цветовите съчетания, още преди да сте започнали ремонта и обзавеждането.

Визуализирането помага за отстраняване на грешките , избора на правилните цветове и дизайн на мебелите в интериора. Помага, както в правилния избор на размери, стилове в дизайна, цветове, така и за спестяване на излишни разходи, като промени във вече монтирани неща промяна в мебелите, материалите, неправилно бюджетиране.

Интериорния проект изграден с помощта на визуализации позволява да видим разликите в реалния резултат без дори да сме започнали ремонта. Изпробването на различни комбинации от цветове, дизайн, разпределение са единствения вариант за постигане на най-доброто решение, а това би било не постижимо без реално визуализиране.

IIKO THE CENTER с подразделенията си IIKO DESIGN и THE CENTER е правилният избор на фирма за осъществяване на вашите желания при обзавеждането на дома, офиса или търговският ви обект. Компанията работи повече от 23 години на пазара и обзавела хиляди обекти в България и чужбина.

За малка демонстрация от свършеното до този момент ви предлагаме различни снимки на вече реализирани проекти: 

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.