ИИКО ПРОИЗВЕЖДА МЕБЕЛИ, КОИТО СЪЗДАВАТ КОМФОРТ И СТИЛ

При дизайна на мебели ИИКО формите са изчистени. Фирмата се фокусира върху дизайна на висококачествени, луксозни мебели. Затова се използват само най-добрите материали и квалифициран екип oт дизайнери произвежда онова, което наричаме “fеаturе-wоrthy” мебели. В дизайна може да видите усилията, които професионалистите отделят, за да създават съвременните тенденции, да държат на класическите стилове и да обръщат внимание на реакцията на клиентите.

Стилове и цветове

Когато говорим за интериорен дизайн, всяка година носи нови трендове въз основа на развитието на трендовете от предходната година, както и на социокултурния контекст, в който се озоваваме. Ако 2019 година е оценила, от една страна, личното пространство, минимализма и комфорта, а от друга, завръщането на отминали ценности като бляскавите ретро акценти и винтидж шика, специалистите предполагат, че трендовете в интериорния дизайн през 2020 г. ще продължат по същия път, но по по-конкретен, по-силен и по-добре дефиниран начин.

Трендовете на 2020: Максимализмът        

Дизайнът на максимализма е много известен с пищните си цветове и стила “не можеш да сгрешиш с това,” който предлага. Трендовете в декорирането поддържат минимализма силен в продължение на много години, докато идеите за комфортния начин на живот заглъхнат. Въпреки това, декорирането за комфорт означава да запълним домовете си с неща, които обичаме, а максимализмът означава да обгърнем домовете си с още повече от тези неща.

Модерният стил – характеристики, мебели и предложения за подреждане    

Инстинктивно знаем кога влизаме в дом с модерен стил. Веднага откриваме простите линии, ред и свежест в декора. Вътрешно одобряваме отсъствието на джунджурии по рафтовете, както и свободното, незаето от безполезни мебели, пространство. Най-накрая казваме, приятно изненадани: Каква модерна къща! Със сигурност ни се е случвало.

Рустик кухня – характеристики, цветни схеми и съвети за обзавеждане        

Днес рустик кухнята е много по-популярна от бароковата например. Фактът, че рустик стилът е семпъл и инстинктивен, указва голямо влияние, когато става въпрос за декоративния избор на всеки един от нас. Този стил има неостаряваща характеристика, която се дължи на достъпността и издръжливостта на използваните материали, както и комфорта на мебелите.

Бохо-шик стилът – идеален за ексцентричен интериор        

Името произлиза от френското от bohème, а самият стил бохо-шик се заражда към края на 90-те години като един от най-сложните и неограничаващи стилове за интериорен дизайн, идеален за неконформистите и за тези, които бягат от всичко конвенционално. Живи цветове, изобилието от декорации и смели комбинации са само някои от определящите елементи, които карат стила да “говори” и да продължава да съществува извън общоприетите рамки.

Хюге – Персонализираните северни интериори или датската рецепта за щастие        

Хюге или Хюга е датската рецепта за щастие е уникална концепция в целия свят, която се опитва да опише пълния комфорт, онова очарователно и специално състояние на духа, което превръща декора в стил на живот. Започвайки от датското изкуство за изграждане на среда, вдъхновена от щастие и комфорт, тази концепция става все по-популярна през последните няколко години, успявайки да намери приложимост във всяка област, която има нещо общо с ежедневието.

Непретенциозният шик стил – особености, мебели, съвети за обзавеждане   

Удобството, особеностите на формата и текстурата, износването с времето и очарованието на простия живот са специфични елементи на непретенциозния шик стил.

Небрежен, но все пак изискан, този стил на интериорен дизайн съблазнява с приветливата атмосфера, която създава. Той се развива като практичен отговор на ежедневните предизвикателства на едно домакинство и става популярен през 90-те години, след като Рейчъл Ашуел поставя основата на мебелен магазин, който нарича Шаби (дрипав) Шик.

Еловата дървесина – представител на ориенталския стил  

Нашата къща е нашето светилище, а избраният от нас дизайн представлява нашата индивидуалност и нашия стил. Всеки предмет трябва да разказва история, а най-добрите истории са написани с ела. Стилът, който изграждаме, независимо дали е модерен или класически, е уникален и абсолютно същия няма да бъде намерен в нито един друг дом. Ориенталският стил черпи вдъхновение от японските, виетнамските или корейските традиции. Не се спира на една страна или култура, а съдържа характеристики на много моменти от историята, за да създаде перфектния дизайн за нашата къща. Повечето от тези мебели са изработени от ела. Но какви са основните характеристики на този стил?

Простота и величие – това са ключовите думи в ориентализма. Мебелите от елово дърво са по-скоро минималистични, в неутрални цветове. Това, което прави този стил още по-специален, е разположението на мебелите в стаята, като повечето пъти те са поставени според техниката фън шуй. Всеки предмет има определено място за канализиране на енергиите, а пространството остава отворено и приятно.

Еловата дървесина – представител на ориенталския стил

Ориенталският стил се характеризира с простота, но детайлите правят цялата разлика. Нека си представим гардероб от ела, съвсем прост на пръв поглед. Колкото повече се приближаваме, толкова повече забелязваме нюансите на бялото и червеникаво-кафявото, ексцентричните антични завършеци, ръчно изработените картини и онзи специален аромат на дървото. Стените обикновено са бледи нюанси на бежово, кремаво или бяло, а мебелите са основната атракция.

Малка масичка за кафе до дивана или в средата на стаята завършва дизайна и също така е много полезна. Може да уредим малък природен кът с растение и купа с плодове. Също така може да поставим върху масичката любимите си книги или списания за вечерите, в които релаксираме. Много популярно предимство на елата е хубавият и бяло-сив цвят, с червеникави нюанси, който не се променя през годината, за разлика от смърчовото дърво, което потъмнява. Еловата дървесината се използва най-вече за прости мебели, особено в Румъния, където е най-популярният материал. Можем да го намерим във врати, прозорци или дори в плочи от дървесни частици и дървесновлакнести плоскости със средна плътност, защото е лесно за обработване. Благодарение на хлабавите си дървесни влакна, завършеците никога няма да бъдат гладки и перфектни, което е предимство за ексцентричните ориенталски мебели. Грижата за дървесината от ела изобщо не е сложна работа. Всичко, което трябва да направим, е да вземем мека кърпа и да избършем праха. Трябва да избягваме да бършем дървените мебели с вода, защото дървото я попива и може да се надуе след време. В случай, че имаме петно ​​или пръстен на дървото, да използваме специален спрей за мебели. За дългосрочно запазване може да използваме разтвори, които съдържат пчелен восък. Прекрасно предимство на еловата дървесина е, че може да се използва и на открито. Структурата е издръжлива, когато става въпрос за лошо време и може да разширим ориенталския си стил до терасата или градината.

Много е лесно да си представим ориенталско пространство с дървото от ела. Освен факта, че е лесно за обработка и е популярно в Румъния, неговият аромат и външен вид допълват стила перфектно. Грижата е много лесна и може да използваме мебелите от ела дори и в открити пространства – на терасата, балкона или в градината.

Цветове и настроения – как да се чувстваме добре в собствения си дом

Като се замислим случвало ли ни се е да променим настроението си след прекарване на известно време в някое помещение? Възможно е това да е следствие от твърде доминантните цветове във въпросната стая. Интериорният дизайн е все по-популярна тема и с нарастващия интерес на хората към декорации и мебели, цветовете също започват да играят изключително важна роля в цялото това уравнение.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.