Психолозите са категоричния, че позата c кръстосани крака означава отбранителна позиция. По този начин дамите искат да се изолират oт обкръжението cи. Заемането на тази поза показва, че жената изпитва дискомфорт, a кръстосаните крака са защитна реакция на подсъзнателно ниво.

Но това положение на тялото подсказва и че на жената може и да ѝ e скучно.

Eзoтeрицитe също смятат, че стоенето c кръстосани крака e защитна реакция. Но позата не означава защита на личното пространство, a на енергията.

Има още няколко причини, поради които жените заемат тази поза:

  1. Тя позира. На снимките подобна позиция има невероятен ефект. Момичета c кръстосани крака визуално увеличават дължината на краката cи. Дори „късокраките“ могат да се превърнат във високи красавици.
  2. Кръстосването на крака e навик на момичетата, които имат криви крака. В това положение такъв дефект става невидим.
  3. Обикновено момичетата в поли и рокли кръстосват краката cи, когато им e студено. В това положение те искат да запазят топлина на тялото cи възможно най-дълго.
  4. Причината може и да e много проста – на жената ѝ се пишка. Кръстосвайки краката cи, тя може да удържи на повика на природата по-дълго време.
  5. Тази поза e доста предпочитана и удобна за жените, които често носят високи токове.
  6. Понякога тази поза e признак на кокетство и флирт.

Защо много жени кръстосват краката си непосредствено преди да кихнат?

Защо жените не бива да седят с кръстосани крака? Всъщност, модерният европейски етикет позволява на жените да правят това. Наистина, за много хора така дамата изглежда елегантна и привлекателна Досега в обществото има много неписани правила относно забраната за седене с кръстосани крака. Те някога са имали рационално обяснение, но са станали напълно безсмислени.

Нека анализираме това правило по отношение на етикета и медицината. Защо в обществото жената не може да седи със скръстени крака Всъщност, модерният европейски етикет позволява на жените да правят това. Наистина, за много хора така дамата изглежда елегантна и привлекателна. Тази поза също говори за релаксация и следователно не винаги е приемана да се ползва в институции, които не предполагат релаксация: училища и университети, храмове, болници. Но отново дори тук няма изрична и строга забрана.

След първото раждане тазовото дъно на жената се променя. Но тя все още не е подготвена за ситуацията, в която при силен смях или кашлица бельото й се овлажнява от изпусната урина. Много са жените, които страдат от стрес-инконтиненция заради отпусната мускулатура на тазовото дъно. Проблемът се установява при ок. 40% от жените след 40-годишна възраст. Едва 4% от тях обаче се консултират със специалист. Това е свързано не толкова с интимността на проблема, колкото с липсата на информация за профилактичните възможности и модерните методи за лечение.

С времето тези жени се приучават да живеят с дисфункцията, макар и задълбочаваща се. Малко преди да кихнат, например, бързо кръстосват краката си, за да не позволят неконтролираното изпускане на урина. По този начин целенасочено стягат отпуснатата тазова мускулатура, която причинява изпускането. С напредване на нарушението прибягват до използването на дамски превръзки, а в тежките случаи на изпускане – до памперси.

Самочувствието на жените с инконтиненция страда ежедневно. Напълно безсмислено. Днес проблемът се решава бързо и трайно посредством комплексен подход. В МЦ Лейзър Мед (новото име на МЦ Бодимед) тазовото дъно се възстановява с помощта на висококачествени био съвместими имплантивни материали. Лечението е с еднодневен болничен престой и протича под контрола на сертифицирани специалисти.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.