Женските сълзи дълбоко объркват и плашат мъжете. Да, именно плашат, а не трогват, защото са свързани със свръх емоционалност и чувствителност – територия, на която представителите на силния пол се чувстват като в небрано лозе. И затова се предават.

Жената е мистерия, душата ѝ е океан от тайни, цялото ѝ същество е емоция. Жената е мистика, страст, нежност и сила.

Жените често плачат, но не, защото са слаби и безсилни, а защото обичат прекалено много.

Женските сълзи са чисти и горещи и са заслужили да им се посветят много стихове.

За сълзите ,независимо от пола, съществува цяла наука, наречена лакримология. Тя е установила, че т. н. „силни хора” – най-вече мъже, които сдържат сълзите си, вредят на физическото и психическото си здраве, а също така имат по-кратка продължителност на живота.

Причината е много проста – плачът е най-бързият и ефективен начин тялото ни да се избави от хормона на стреса кортизол. Затова, ако задържате обидата и сълзите си, страдат сърцето, кръвоносните съдове и целия ви организъм. Но това важи не само за негативните емоции. Голямата радост и еуфорията от щастие също повишават кръвното налягане и могат да доведат до аритмия. Затова и в такива моменти ни спохожда плачът и регулира тези крайни емоции.

Оказва се, сълзите са ефективен начин за самолечение на тялото и душата. За съжаление обаче с възрастта все по-често ги преглъщаме, робувайки на обществения стереотип. И все пак жените са в много „по-близки отношения” със сълзите, отколкото са мъжете. Дори ги използват като оръжие срещу другия пол, когато аргументите в спора са изчерпани.

Пред женския плач капитулират дори най-силните представители на мъжката половина на човечеството…!

Съвременната жена между кариерата и семейството

В миналото жената е била стожер на семейството. Тя е била не само домакиня, която е вършила къщната работа и е отглеждала децата, но и морален пазител на семейните ценности.

След време желанието на жената  е да бъде равностойна на мъжа.  Създават се феминистки движения и това нейно желание е осъществено. Тя получава права, които има и мъжът, както и много  повече  привилегии и възможности да се докаже.

Днес основен световен проблем, е че жената трябва да избира – да реализира кариера, или да създаде семейство.

Изучаването на една специалност, развитието в професионално отношение и издигането на работното място, изискват много време и усилия. Затова понякога става твърде късно да се създаде семейство и да се отглежда пълноценно детето. Дори да има възможност, жената ражда само едно дете. Защо ли? Защото това е един от начините да бъде майка и да се развива. Това е световен проблем, който засяга голям процент от младите жени. За съжаление малко са случаите, в които една жена е истински щастлива от постиженията си в професионален план. Повечето съвременни жени не осъзнават колко безсмислен може да бъде техният живот без деца.

Все пак хората са създадени, за да дават живот и това е въпросът, върху който всеки човек  трябва да се замисли.

Гоген: „Бъдете влюбени, ще бъдете щастливи!“

Пол Гоген изразява тази мисъл, свързваща любовта и щастието, в Таити през 1889 г. Този постулат е изписан на френски: „Soyez amoureuses vous serez heureuses“ върху барелефен панел от дърво. В горния десен край е самият Гоген. Държи ръката на гола жена, полинезийка или африканка.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.