Дом без жена е като дърво без корени …!

Жената е богиня, която изплува от собствените си дълбини. Тя честно е изследвала своя мрак и се научила да празнува светлината си. Тя е в състояние да се влюби в прекрасните възможности в себе си. Тя знае за магията и мистериозните места в себе си. Най-свещените места, които могат да подхранват душата й и да я направят цялостна. Тя излъчва светлина. Тя е магнетична. Тя влиза в стаята и мъжете усещат присъствието й. Тя носи едновременно сила и мекота в себе си.

Сърцето знае истината за нас самите. То ни говори на къде да тръгнем и какво да направим. Нужно е само да се научим да го разбираме.

Тя има мощна енергия, която не е зависима от физическия й облик. Тя има тяло, което обожава и това се вижда от начина, както живее и се движи в него. Тя таи красота, светлина и любов. Тя е майка на всички деца. Тя се носи в живота с безметежна благодат. Тя може да лекува с поглед или с едно докосване на ръката. Тя е яростно чувствена и безстрашно еротична като начин да сподели с друг с докосване божественото. Тя е състрадание и мъдрост.

Тя е търсач на истината и е ангажирана в нещо по-голямо, от нея. Тя знае, че целта й в живота е да се стигне на високо и управлява с любов. Тя е влюбена в любовта. Тя знае, че радостта е нейната съдба и като я прегърне и споделите с другите, изцелява рани.

Тя се приема такава каквато е. Тя може да приеме другите, такива каквито са. Тя е в състояние да прощава грешките си и да не се чувства застрашена от другите дори когато я атакуват. Тя може да помоли за помощ, когато има нужда, или да помогне, когато я помолят. Тя зачита границите, нейните и на другите. Тя може да види Бога в чуждите очи. Тя може да види Бога и в собствените си очи. Тя може да види Бог във всяка житейска ситуация. Такава е всяка жена, която поема отговорността за всичко, което създава в живота си. Тя е напълно подкрепяща и даваща. Тя е богиня.

Умните жени са като котки

Често сравняват характера на жените с този на котките. И това не е случайно, защото жените наистина имат много общи черти с котките – загадъчност, чистоплътност, свободолюбие независимост и егоцентризъм.

Котката живее и се наслаждава на това, което има. Затова тя самата е като кралица. Когато една жена се почувства поне наполовина толкова уверена като котките, проблемите й стават два пъти по-малко. Радостта и удоволствието от живота нарастват в геометрична прогресия.

Трябва да знаем, че на света няма нито един нажежен покрив, върху който не би могла да стъпи една умна котка. Ако повярваме, че повечето трудности са илюзорни, то проблемите ни могат далече по лесно да бъдат решени.

Най-често е достатъчно само да огледаме живота си със зоркия котешки поглед и да се приготвим за скок в желаното бъдеще.

Освен казаното всяка жена е едно малко Дете. Тя обича да се държи детински понякога. Затова, трябва да и се позволява да проявява детинство. Но никога не трябва да се приема като дете.

Жената е изключително Силна. Понякога дори е много по-силна от мъжа. Но тя не обича да показва тази своя сила винаги. Иска й се да чувства стабилността на мъжа до себе си. Това й носи спокойствие и увереност.

Понякога това, което може и сама да свърши, го оставя и очаква да го направи мъжът. Това я кара да се чувства още повече жена! А и проверява колко е силата на мъжа до нея. Освен това всяка жена е любима. Винаги носи любовта в себе си.
Трудно се разделя със скъпите за нея хора. Трудно обиква, но стори ли го истински обича!

За да се влюби една Жена по този начин, трябва съзнанието й да приеме това, което вече е приело сърцето й. Но тя никога не може да бъде накарана насила да обикне някого.

Всяка жена е Сама. Никога не можеш да завоюваш една жена напълно и тя да бъде твоя изцяло. Тя си има един отделен, неин си свят, в който винаги е сама.

Всяка жена е умна. Един мъж не може дори да си представи, на какво е способна една жена. Въображението и възможностите й нямат предел! Но за да ги извади на показ, трябва да е открила мъжа на живота си!

Всяка жена е Живот! Защото всичко в този живот добива смисъл, само ако жената присъства в него! Дори и такива обикновени неща.

Как жената възприема мисълта: „Домът е моята крепост“?

Домът е там, където сърцето ни е спокойно, а не там, където са побрани всичките ни вещи. Там, където искаме да прекарваме времето си и да се скрием от света за малко.

Да заспиваме спокойно и да се будим щастливи. И не е важно в колко стаи живеем, колко етажа имаме и дали всичко е ново. Важното е колко разбирателство цари, колко смях се чува из стаите и какви спомени редим в албумите със снимки. Домът е там, където е сърцето ни…!

Раят е мястото, което наричаме дом. Домът не е просто място, той е чувство. Къщата е направена от тухли, а домът се гради от хората, които живеят в него. Животът ни отвежда на неочаквани места, а любовта ни води вкъщи. Ако животът ни е бъркотия и имаме нужда да подредим мислите си – най-доброто място, където може да го направим е у дома.

Животът предлага изключително много ситуации и не навсякъде маската е уместна, или по-точно – с една и съща маска не може да се върви през живота. Има маски и маски …!

Много лицемери крият своята същност под маската на благочестивостта, а в действителност са безсъвестни и използват ситуациите единствено за собствена облага. Тяхното двуличие е класически образец на подвеждащата и ненужна маска. Скрити зад

нея те унижават човешкото достойнство на хората, които го приемат без резерви. В реалността често ставаме жертва на такива лицемери

Има теория, според която всички живеем в един безкраен театър. Всичко, което се случва с нас е преминаване от роля в роля. В живота съществуват драматични, комични, трагични и такива с хепиенд – развръзки. А маската е най-театралния аксесоар. Това е сценичното лице. Онова, което вижда публиката, което аплодира. Няма ли маска-няма и аплодисменти…Нека се замислим дали се нуждаем от ръкопляскания?

Повечето хора твърдят, че маската се сваля със смъртта на своя притежател. Единствено пред житейския финал не издържа второто лице. Защо тогава има и посмъртни маски. Онези отливки , които от незапомнени времена правят на великите личности. Може би, защото маската никога не бива да пада? И защото идващите поколения трябва да го запомнят с маска?

Тези и много други въпроси ще продължават да търсят своите отговори. А докато ги търсим ще откриваме безспорни житейски истини …!

Къде сме и кои сме ние, изгубени сред многото човешки съдби? Като се замислим – ние сме тук и сега. Отвъд това, цялото човешко познание е фантасмагория и брътвежи на нереализирани философи.

За това ние от „ИИКО“, с всеки изпълнен проект – без маска, а истински, се стараем да доставим уют, радост и наслада от обзавеждането на всички наши клиенти. Домът – е онзи остров, в безмерния човешки живот, който може да ни дари със спокойствие и удовлетвореност, всред иначе острите камъни на ежедневието извън него…!

Разгледайте и страницата ни за обзавеждане на хол.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.