ДА СИ ОТВОРИМ СЪЗНАНИЕТО ЗА КРАСОТАТА

Може би човек трябва да порасне и да достигне определена възраст, за да открие истински красивите неща в живота. Когато си млад, си зает с по-прагматични неща, сетивата ти се занимават със стремежи за реализация, доказване, себе изграждане, с по-повърхностни мисли и красоти. Истинската красота за нас е спокойствие. Едно нещо за нас е красиво, когато ни дарява със спокойствие. Чанта, кола или мотор може също да са красиви, но те са красиви за реалността и неприятната матрица, в която живеем. Ние говорим за другата красота, в другото ниво на живота. Може би такъв вид красота човек може да види и намери след като е вече малко уморен, когато животът му е показал, че той е по-силният и след като е постигнал разни свои мечти.

Животът се движи толкова бързо. Той е динамика, не е статичност. Живота непрестанно тече. Той никога не е един и същ в два последователни момента. Затова едно нещо може да е правилно в този момент, а да е неправилно в следващия. Какво да правим тогава? Единственото възможно нещо е хората да станат толкова осъзнати, че сами да могат да решават как да отговарят на променящия се живот.

Колко често се отпускаме от тревожните мисли? Дали позволяваме да надделеят над усещането за удовлетворение и спокойствие. Да погледнем колко красиво е наоколо. Да погледнем природата, зеленината, която освежава сетивата, синевата, която дава простор на мечтите, водата, морето, океана, които са необятни като обичта. И тогава ще разберем що то красота …!

Когато се натъжаваме понякога или сме на ръба да спрем да се борим, да затворим очи и си спомним гледката и усещането. И когато отворим очи, дори навън да вали, оставаме с нагласата, че времето зависи най-вече от състоянието на душата.

Бездействието понякога кара хората да си измислят проблеми. Да направим нещо, като нарисуваме картина или слушаме хубава музика, мислейки за домът ни като за нашата крепост. И така да си представим нещата, за които мечтаем и ни пълнят с енергия, която ще позволи да ги реализираме.

Като се замислим като, че ли семейството и най-вече децата са нещото за което трябва да благодарим, че ги има и което ни кара да усетим омайната сладка тъга от дъждовните капки, топлината на уюта и усещането, че отново ще изгрее слънце. Така животът става красив …!

Основен фактор в това се оказва и домът, в който живеем. Ако този дом е обзаведен съгласно нашите вътрешни усещания и желания наистина може да бъде онзи източник на спокойствие, от който се нуждаем във всеки момент от нашият живот. Дремейки на фотьойла в хола пред телевизора, ние наистина можем да се насладим на живата, който живеем.

МОДЕРНА ВСЕКИДНЕВНА:

Всеки иска красива, удобна, модерна и стилна всекидневна стая, в която да посреща гостите, да почива със семейството или просто да се отпусне с хубава книга в ръка.

Често обаче представите ни не отговарят на крайния резултат – дали поради неправилно планиране, прекалено бледи или силни цветове, а може би и лошо осветление.

Дневната е мястото, където вие и вашето семейство прекарвате най-много време. Там посрещате гостите си и със сигурност ви се иска интериорния дизайн на това пространство да бъде наистина стилен и комфортен. Ако сте решили, че е време за промяна, то първото и най-важно нещо, когато създавате цветовата схема за дневната е да изберете цветовете, които ще подхождат на вашето обзавеждане и на вашата същност. Важно е да знаете, че именно цветовете са свързващия елемент, който създава хармонична атмосфера и може да направи един интериор наистина завършен.

 

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.