Детската стая е нещо повече от място за пакости, игри и сън. Тя има няколко функционални зони: трябва да е място за игра, учене, отдих и спокойствие. Различните мебели и форми имат различен ефект върху средата и върху личността. Цветовете влияят изключително много на настроението и на поведението на детето.

Интериорният дизайн е комплексна система, където проектирането на пространство, светлината, материалите, цветовете и мебелите си влияят взаимно. Дизайнерът като иноватор на форми и функции е същевременно и тълкувател, и предвестник на нови естетически посоки и съвременни функционални потребности. Той е отговорен за своя продукт, който взаимодейства физически и емоционално с потребителя.

Предлагаме да разгледате едно стилно обзавеждане на детска стая, което според нас ще се хареса на всеки малък член на семейството.

Стаята е малка, но изборът на цвят разширява визуално пространството. Подът е светъл и това контрастира добре с всичко наоколо. Формите на мебелите са правилни. Само няколко акцента в зелено са достатъчни, за да се придаде настроение и чар в тази забавна детска стая. Красиви изображения по стените на помещението допълват страхотната атмосфера. Едното от килимчетата на пода е изпълнено само в бяло и зелено, а другото в синьо с включени надписи в него. Естествената светлина е важен фактор в детската стая. Бюрото е разположено така, че светлината да пада отдясно на пишещото дете. Нишата под едното легло умело е използвана за гардероб, а другото легло е предвидено за по-голямо дете. Всеки ъгъл е оползотворен практично чрез лавици и плотове за книги.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.