ДА ОТКРИЕМ ДЕТСКАТА ДУША

Какво е душата? Какъв душевен израз откриваме в очите на околните?  Понякога, макар рядко, потъваме в бистрия, бездънен кладенец на нечий поглед. Какво ни пленява? Колкото по-дълбоко навлизаме, повече богатства разкриваме. Защо в очите на някои деца е възможно да се чете толкова много? Едни чисти детски очи могат да ви бъдат отправна точка и опора. Никога не е късно да отворим сърцата си към детските очи.

При проектирането на детски стаи дизайнерите на ИИКО се стараят именно да вникнат колкото може по-дълбоко в детските очи надниквайки в детските души!

ДЕТСКИ СТАИ С РЕАЛНОСТ И ВЪОБРАЖЕНИЕ

Проектирането на детска стая носи голямо удоволствие и удовлетворението от постигнатия резултат, но изисква и много фантазия и внимание към детайлите. Освен уютно и цветно, това помещение трябва да е практично и безопасно. Мебелите, подовото покритие, тапетите и боите, текстилът – всички материали, които влагаме в него трябва да притежават сертификати за качество и чистота, да са естествени и екологични.

Когато декорираме детска стая, неприятно оцветените стени не трябва да бъдат първата стъпка. В действителност, ние вярваме, че поддържането на стените в бяло или сиво и добавяне на по-малки парченца цвят дава повече възможности да се направи детската стая творческа. Това ще ни предпази от пребоядисване, когато децата израстат желанието за зелени или кукленско розови стени след три години.

Когато става въпрос за намиране на цветни акценти, трябва първо да помислим какво вече има нашето дете. Стикери за стена, легла и килими всички могат да добавят цвят за детска стая.

В интериора на детската стая можем да приложим целия спектър от цветове. Съвсем не е задължително да оцветим в розово стаята за момиче и в синьо тази за момче. Темите също са много – от феи и принцеси, природа и география, автомобили и музика до спорт и графити. Черната дъска често е част от декорацията на детското пространство, това спестява рисунките по нежелани места. Тя може да е самостоятелен елемент, да е

като част от мебел или да е превърната в цяла стена от помещението – поле за творчество и учение.

Детската стая е много специално място. Там едно дете прохожда, расте, играе и учи, развихря фантазията си, мечтае и създава своя собствен свят. В какви личности ще се превърнат децата ни зависи от спокойствието, уюта и любовта, която е около тях, от заложеното в тях, но и от онова, което ние като родители им даваме.

Вярвам в това, че най-добрите учители са тези, които показват накъде да гледаш, а не какво да виждаш. Затова, нека се стараем да осигурим на децата си хармония у дома, за да надничат в света с любопитство и сами да се научат да търсят и забелязват красотата!

Създавайки детска стая, започваме да мечтаем смело и да използваме своето въображение. Всеки родител знае, че за едно дете, дори и обикновена спалня може да се превърне в джунгла, замък, лекарски кабинет, или нещо по средата. Одеялото става пещера, един стол се превръща в планина – въображението е безгранично! Но тези забавни детски стаи отиват още по-далеч към насърчаване на творчеството. Ако търсите вдъхновение за уникална детска стая за децата, дадените по-надолу иновативни примери ще ви харесат.

 

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.