ДА СЕ ПРЕМЕСТИШ В НОВ ДОМ Е КАТО ДА ПОТЪРСИШ НОВ ЖИВОТ

IIKO“ И „IIKO DESIGN“ – МЕЧТИ, ЖИВОТ, ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО …

Обикновено всичко започва с мечти свързани с това, какъв живот живеем и какъв искаме да живеем.

„Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му“ Фраза, която сме чували безброй пъти.

Предполагаме, че размислите и любопитството ни са провокирани от това, че животът е бленувана идея, която защитаваме с изключителен плам и въодушевление, сякаш я изживяваме в момента. Макар, че е може да нямаме потенциалната възможност мечтата ни да бъде материализирана продължаваме да мечтаем.

Мечтите са една прекрасна реалност, сътворена от множество желания, в която се прехвърляме за миг. След броени секунди, минути, часове, се завръщаме от сладкия унес на „невъзможните“ възможности в разочароващата утвърдена „действителност“, която сме сътворили, където пускаме в действие защитния механизъм на успокояващата мисъл.

Мечтанието е прекрасен способ за пренасяне в друго измерение на съществуване, бягайки от не удовлетворяващата битност, ала то няма силата да промени живота ни. По-скоро ще надгради въздушните кули на съпътстващата ни неосъзнатост.

В никакъв случай не искаме да кажем, че да се мечтае е лошо и прагматичната мисъл на „човешката реалност“ е динамичната сила, водеща ни напред.

Скокът на въображението е задължителен, за да се разширява съзнанието. От изключителна важност обаче, е ясно да разграничим мечтите, в които влагаме намерение и ентусиазъм, вървейки неотклонно, стъпка по стъпка към тяхното осъществяване, оставайки верни на вътрешната си цел от бляновете, даващи ни илюзорно усещане, че ще осъществим себе си, като попълваме егото, навлизайки все по-дълбоко в заблудата на „химерните“ представи.

Осъзнатостта е първата стъпка, чрез която достигаме ясна визия и цел, а ентусиазмът е отличителен белег, маркиращ творческата енергия, водеща към изграждането на основа, чрез която „въздушната кула“ да навлезе в материята.

Докъде се разгръща съзнанието ни, когато мечтаем? То определено демонстрира  изобилието на вътрешния ни свят. Вероятно има разлика между желанието за най-новия модел луксозен автомобил, покоряването на недостъпен планински връх и среща с извънземни. Но ако всички те са в сферата на блян, къде е отликата помежду им? Ако душевността няма никакъв външен израз, прави ли ни по-пълноценни и реализирани? Достатъчно ли е да се събудим на преклонна възраст с множество мечтания, преобразили се в утопия?

Семейният живот обикновено е част от тези мечти. В началото момичетата и момчетата мечтаят по отделно свързвайки се мисловно едни с други.

Първоначално се влюбваш във всичко ново, всяка сутрин се удивяваш, че нещата са твои, сякаш се страхуваш, че някой неочаквано ще се втурне вътре и ще обясни каква ужасна грешка е станала, че няма начин да живееш на това прекрасно място.

С течение на годините стените се зацапват, дървото се напуква, вече обичаш къщата не толкова заради съвършенството ѝ, а заради недостатъците. Вече познаваш всички кътчета и ъгълчета. Знаеш как да накараш ключа да не заяжда, когато навън е студено. Знаеш коя от дъските поддава, когато стъпиш върху нея, как да отвориш вратата на гардероба, без да скърца. Това са малките тайни, които превръщат дома ни в истински дом.

КРАСОТАТА НА ДОМА ПРЕДИ ВСИЧКО

Всичко има красота, но не всеки може да я види.– Конфуций

„Живеем единствено, за да открием красотата. Всичко друго е форма на очакване.“ – Халил Джубран

„Младите са щастливи, тъй като умеят да виждат красотата. Всеки, който запази способността си да вижда красивото, никога не остарява.“ – Франц Кафка

На всеки се е случвало след като прекара месеци наред да подрежда дома си до съвършенство, изведнъж, когато всичко е изпипано до последния детайл, да осъзнае, че въпросния интериор вече му е скучен и се нуждае от промяна. Често благодарение на мебелите интериорът е изпълнен с желания уют, който всеки мечтае.

Ако говорим за спалня, преди всичко това се отнася до легло, нощни шкафчета около него и гардероб да прибираме дрехите в него.

КАК СПАЛНЯТА МОЖЕ ДА СТАНЕ КРАСИВА, ПРАКТИЧНА И УДОБНА ЗА ПОЛЗВАНЕ?

Спалнята е идеалното място за развихряне на всякакви фантазии, в буквалния и в преносния смисъл! Когато човек блажено се излежава сутрин, замаян от хубавите сънища, които са го споходили през нощта или пък вечер, когато най-после се отдава на заслужена почивка, е най-склонен да мечтае и рисува в съзнанието си фантастични сюжети!

Самата спалня като помещение може да бъде обект на проява на различни интериорни фантазии, които да предадат повече уют и романтика в атмосферата.

Много е важно, когато стигнете до обзавеждането на спалнята да дадете воля на всичките си фантазии. По-практично настроените обитатели ще заложат вероятно на функционалността и на същото място ще предпочетат да има повече рафтове или отворени полици – за книги, сувенири или каквото още преценят.

Разбира се, като много предпочитан вариант за декорация, а и по-голяма функционалност в посока осветление, все повече в последните години се наложиха окачените тавани, които се разработват като цяла сюжетна линия със своите продължения  – цветово оформени конфигурации обединяват тавана със стените в помещението.

Предлагаме ви няколко идеи, с които ще превърнете спалнята си в интимно място, което предразполага към ласки и секс. Дизайнерите твърдят, че сините тонове в интериора на спалнята успокояват, отпускат и свалят напрежението след натоварения работен ден. Въпреки схващането, че синьото е студен цвят, специалистите по обзавеждане смятат, че той засилва взаимния интерес. Затова и светлосините и сини оттенъци са най-приемливи, когато става въпрос за създаване на еротична атмосфера.

Правилното осветление в спалнята е гаранция за уютна атмосфера. Най-добрият вариант е мекото дифузно осветление, което ще освети най-уютните ъгли, ще скрие недостатъците в стаята и ще подчертае достойнствата ви. Дизайнерите съветват да използвате комплексно осветление от няколко източника.

За да създадете благоприятна интимна обстановка в спалнята, трябва да обърнете внимание и на дизайна на таблата на леглото. Според Фън Шуй, формата на мебелите в спалнята трябва да е заоблена и мека. Ако таблата на леглото е с окръглени форми, енергията „Чи“ ще циркулира плавно из цялото помещение.

Спалното бельо и сексуалното въображение се възбужда не само от червения цвят, но и от качеството на бельото. Меките копринени чаршафи, естествената кожа и велурът създават приятни усещания, които засилват желанието за секс. Приятните на допир материи могат да се използват и при тапицерията на мебелите, килимите и завесите.

Спалните създадени от дизайнерите от IIKO DESIGN са доказателство, че мъжете обичат с очите, а жените с ушите. Ярки червени предмети в помещението са винаги секси.

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.