МОМИЧЕТАТА ОТ  IIKO DESIGN КАЗВАТ: „НИЕ НЕ СЪЗДАВАМЕ МЕБЕЛИ –СЪЗДАВАМЕ МЕЧТИ“

Както във всяко друго нещо, така и във вътрешното обзавеждане има модни тенденции, които непрекъснато се променят, обогатяват, взаимодействат или редуват.

ЗА УНИКАЛЕН ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН СЕ ДОВЕРЕТЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ ОТ IIKO DESIGN

Често хората, на които им предстои ремонт се питат наистина ли им трябва интериорен дизайнер и защо е нужно да харчат излишни средства за подобна услуга. Съвременния човек се научи да цени правилното и красивото.

Еднотипно изглеждащите домове останаха в миналото. Днес водени от модерното и индивидуално излъчване, все повече искаме да обитаваме уникални и изпълнени с живот пространства.

Дори не конкретизираме дали това е дома, работното място или почивната база, в която обичаме да релаксираме. Идеята на използването на такива услуги е наистина да успеем да накараме сетивата си да бъдат атакувани по най-атрактивния начин.

Проектирането на интериора е свързано с много важни за оптималната и цялостна визия на едно пространство.

Една празна стая на пръв поглед е особено невзрачна. Оформянето на зони, проектирането им и елегантното запълване с мебели и цветове ще ни накара определено да се замислим за необходимостта от услугите на интериорен дизайн.

Цялостната подредба по отношение на функционалност и детайлно избиране на всеки един елемент, съобразно с архитектурата, осветеността и подбора на цветове дава изключително голямо отражение.

За да се постигне тази завършеност е нужен професионален подход. Такъв, който има умения да използва архитектурните дадености на пространството и да ги съчетае с творческите си умения. Затова имаме нужда от интериорен дизайнер, който да ни посъветва и в същото време да се съобрази с личното ни виждане и желание.

Композирането на мебелите е друга важна и особено характерна част от интериорния дизайн. Основна грешка, която правят много новодомци е да пълнят пространството с така наречените „нужни“ мебели. Когато елиминираме поне една такава мебел и използваме компактна друга, която съчетава няколко функции ще направим дома си по-просторен и уникален. Прекаляването с мебели е вредно. Това е начин да се задуши интериора с излишно присъствие.

Винаги интериорните дизайнери съветват да избираме такива мебели, които да бъдат полезни и използваеми. Да ги използваме като декор е повече от недопустимо и затова е желателно да се вслушаме в техните практични съвети.

Усещането за уюта и приятна среда е водещ мотив, с който интериорния дизайнер проектира и композира дадено пространство. Освен с позициониране и избор на конкретни размери и цветове съществена роля играят и материалите. Тематиката на проекта е тази, която пък от своя страна дава стила и уникалността на подходящите материали. Как ще се чувстваме в едно пространство зависи изцяло от това каква е средата, която ни заобикаля.

ДА СЕ СПРЕМ НА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАИ НА КУХНЯ – МЕЧТАТА НА ВСЯКА ДОМАКИНЯ:

Направата на интериорен дизайн на кухня или дори само на един може да се окаже както трудно, така и лесна задача. За да сте от печелившите обаче, трябва да сте наясно с правилата на кой от стиловете ще следвате. Всеки от тях има своите особености и характеристики. Изберете си дизайн, който да отразява вашата вътрешност, характер и вкус към естетиката. Така винаги ще се чувствате в свои води и ще ви бъде приятно в такава кухня.

Ако ви предстои закупуването на чисто ново жилище и местене, определено ще се сблъскате с много въпроси в избора си. Има няколко простички правила, върху които ако помислите и се постараете да ги приложите, ще се справите по-добре.

Като за начало, започнете да мислите за вашия нов дом като за празно платно, което очаква да бъде изрисувано. Не го запълвайте с произволни мебели за обзавеждане и предмети, само защото ви дразни празнотата на помещенията. Осигурете си малко време да помислите от какво наистина имате нужда и след като установите това, започнете със закупуването на вещите от първостепенна важност. Прибързаните покупки често се оказват грешни.

Разбира се най-доброто, което можете да направите да се обърнете към професионалисти. Това в сегашно време никак не е лесна задача, защото интернет е пълен с всевъзможни ментета, които само ще Ви вземат парите и ще ви скъсат нервите.

За да разберете дали избраните от Вас дизайнери могат да свършат работата , за която сте ги наели, много внимателно ги проучете и вижте какво са създали при реални клиенти.

ЗА ДА СЕ ОРИЕНТИРАТЕ ДАЛИ ОТ IIKO DESIGN СМЕ ТЕЗИ, НА КОИТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОВЕРИТЕ ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ НЯКОЛКО СНИМКИ НА КУХНИ ПРОЕКТИРАНИ, ИЗРАБОТЕНИ И МОНТИРАНИ ОТ НАШАТА КОМПАНИЯ:

Това е блогът на Мебелна къща ИИКО. Ние ви предлагаме проектиране и изработване на мебели по поръчка, интериорен дизайн и голямо разнообразие от материали за мебели. Потърсете ни, за да Ви помогнем да реализирате Вашите идеи за обзавеждане на дома или офиса на тел. 0700 20 028 или имейл ltd@iiko-bg.com.